Zavřít reklamu

Koncem minulého týdne se ve Spojených státech začal prodávat jablečný headset Vision Pro. Sociální sítě jsou zaplaveny záběry majitelů této novinky, kteří Vision Pro zkouší za běžného provozu v hromadné dopravě nebo v ulicích měst. Na sociálních sítích a diskuzních fórech se objevují také zajímavé výzvy, týkající se experimentování s Vision Pro.

Na diskuzním serveru Reddit se například objevilo vlákno, ve kterém se majitelům Vision Pro doporučuje vyzkoušet nošení headsetu v nestandardní konfiguraci, bez připojeného velkého světelného těsnění. Tento způsob nošení má uživatelům poskytovat zdánlivě působivější pocit ponoření a širší efektivní zorné pole, protože mezi očima uživatele a čočkami náhlavní soupravy je menší vzdálenost. Zařízení má při tomto nošení také menší hmotnost. Společnost Apple nicméně tento způsob nošení nedoporučuje.

Účelem světelného těsnění je samozřejmě zabránit tomu, aby světlo a odlesky odváděly pozornost uživatele od obsahu zobrazovaného na obrazovkách. Zejména u plně pohlcujících zážitků není únik světla pravděpodobně žádoucí. V režimu prostupnosti může nicméně používání zařízení Vision Pro tak blízko obličeje bez těsnění způsobit, že se při jeho používání budete cítit spíše jako v brýlích s tlustými obroučkami. Vliv na namáhání očí, přizpůsobení a trvanlivost brýlí Vision Pro v této konfiguraci je nejasný, stejně jako to, zda Vision Pro ustojí nošení bez podpůrného těsnění po delší dobu, případně opakovaně. Headset také může bez těsnění zobrazovat chybovou hlášku o tom, že oči uživatele jsou příliš blízko obrazovky. Pro některé může být také obtížné soustředit se na obsah po delší dobu. Někteří nadšení uživatelé také zkoumají alternativní způsoby připevnění Vision Pro k obličeji, například alternativní pokrývky hlavy a řemínky.

Dnes nejčtenější

.