Zavřít reklamu

iPhone se nenabíjí nebo se nabíjí pomalu? Ať už máte problémy s konkrétním nabíjecím kabelem, více kabely, nabíječkami, bezdrátovým nabíjením nebo přerušovaným nabíjením, téměř vždy se dá najít řešení, jak při daném problému postupovat.

Ať už váš iPhone nabíjíte prostřednictvím USB-C kabelu, Lightning kabelu nebo třeba bezdrátově, může se stát, že v průběhu nabíjení dojde k problémům – například k tomu, že se iPhone nebude nabíjet, nebo se nabije pouze na 80 %. Poradíme vám, jak v takovýchto situacích postupovat.

Co dělat, když se iPhone nenabíjí – základní postupy

Pokud se váš iPhone nenabíjí, nejprve vyzkoušejte tyto kroky.

  • Ujistěte se, že iPhone není přehřátý nebo příliš studený – provozní teplota iPhonu činí 0 °C až 35 °C. Pokud je váš iPhone příliš horký nebo studený, nechte jej vychladnout nebo zahřát.
  • Zkuste nabíjet opačnou stranou kabelu Lightning/USB-C, který běžně používáte, s napájecím adaptérem zapojeným do zásuvky, o které jste si jisti, že funguje
  • Apple uvádí, že může být nutné nechat jej připojený 30 minut, ale obvykle zjistíte, zda se nabíjí již v průběhu prvních 5-10 minut od připojení k síti.
  • Zkontrolujte, zda se na portu Lightning/USB-C nenahromadily nečistoty. Pokud uvidíte žmolky, nečistoty apod., buďte opatrní při jejich odstraňování, protože může dojít k poškození portu.
  • Zkuste tvrdý reset iPhonu a poté jej na 30 minut připojte k síti – v průběhu nabíjení na iPhonu nepracujte.
  • Pokud se váš iPhone stále nenabíjí nebo nereaguje na vynucený restart, zajděte do autorizovaného servisu nebo se obraťte na podporu společnosti Apple.

iPhone se nabíjí jen na 80 %

Váš iPhone se v určitých momentech nabíjí jen na 80 %? V tomto případě se naštěstí nejedná o chybu jako takovou. Pokud si všimnete, že se iPhone přestane nabíjet na 80 %, jedná se o funkci optimalizovaného nabíjení, která pomáhá snižovat stárnutí baterie. Tuto funkci je však možné vypnout. Stačí, když zamíříte do Nastavení -> Baterie -> Kondice baterie a nabíjení, a deaktivujete položku Optimalizované nabíjení. V rámci zachování zdraví baterie vašeho iPhonu vám ale tento krok spíše nedoporučujeme.

Dnes nejčtenější

.