Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Plánujete obdarovat babičku, dědečka nebo své starší rodiče novým mobilním telefonem? Pak byste měli zvážit i to, jestli jim doporučit nějaký výhodný mobilní tarif pro seniory, nebo jestli pro ně bude výhodnější kredit.

tarify

Mobil k Vánocům

Mobilní telefony patří k nejčastějším vánočním dárkům. A nedostávají je jen děti a teenageři – obdarovat můžete i své starší příbuzné. V takovém případě je ale potřeba poohlížet se u mobilů po úplně jiných parametrech. 

Pokud obdarovaný hůř vidí, je výhodné pořídit mobil s větším displejem a možností větších ikon. Pokud se děsí dotykového, můžete sáhnout po klasickém tlačítkovém. Dobré je také hledat u mobilu funkce jako SOS tlačítko.

Mobilní tarify pro seniory

Pokud už předem tušíte, že obdarovaný po vás bude chtít pomoct se zprovozněním nového mobilu, připravte se předem i na to, jaký mobilní tarif mu do něj objednat. Podívat se můžete na srovnání mobilních tarifů na Ušetřeno.cz, kde najdete ty nejvýhodnější mobilní tarify a můžete si je rovnou i objednat. 

Někteří mobilní operátoři mají dokonce speciální mobilní tarify pro seniory, které jsou ušité starším lidem na míru a navíc bývají cenově výhodnější.

Výhodné tarify

Teď se podívejme na několik konkrétních výhodných mobilních tarifů pro starší lidi. Ale nic vám samozřejmě nebrání objednat si jakýkoliv mobilní tarif – třeba i ten neomezený, který řada seniorů s nadšením uvítá.

Například Vodafone nabízí dva mobilní tarify pro seniory nad 60 let věku – první se zaměřuje na neomezené volání a stojí 90 Kč měsíčně; druhý nabízí 250 minut volání, 3 GB dat a vychází na 327 Kč měsíčně. O2 mobilní tarify pro seniory nemá, stejně jako T-Mobile. U nich si tedy můžete vybrat podle své libosti – cena se u nich pohybuje zpravidla od 300 Kč měsíčně. Nebo vyzkoušejte některého z virtuálních operátorů.

Dnes nejčtenější

.