Zavřít reklamu

Předměty, spojené se společností Apple, její historií a jejími představiteli, se v nejrůznějších dražbách dlouhodobě těší velké popularitě, a pokud jsou dané předměty v dobré kvalitě a navíc ještě třeba opatřené podpisy, může se jejich cena vyšplhat opravdu velmi vysoko.

V letošním roce jsme mohli vidět hned několik vzácných šeků společnosti Apple Computer Company ze 70. let, které zamířily do dražeb. Nyní je k mání jeden opravdu zajímavý – šek podepsaný Stevem Jobsem pro tehdejšího lídra v oblasti elektroniky, společnost RadioShack. Velmi zajímavé je, že tento šek má souvislost s příběhem vzniku první spolupráce Steva Jobse a Steva Wozniaka před založením společnosti Apple.

Letos v létě jsme byli svědky toho, jak se v aukci prodal druhý šek vystavený společností Apple za neuvěřitelných 135 261 dolarů. Tento nejnovější šek, který je aktuálně k mání, sice není tak vzácný, protože se jedná o šek č. 195, ale je rozhodně jedinečný, protože je vystaven na společnost RadioShack.

Šek je podle aukční síně RR Auction, která dražbu pořádá, ve velmi dobrém stavu. Podle odhadu aukční síně RR Auction by se konečná cena šeku mohla v dražbě vyšplhat až na více než 25 tisíc dolarů. Aukce už byla spuštěna, poběží až do 6. prosince na webu RR Auction. Šek pochází z druhé poloviny července roku 1976, v letošním roce se již podařilo vydražit podobný šek za více než 100 tisíc dolarů.

Dnes nejčtenější

.