Zavřít reklamu

Katastr nemovitostí je velice užitečná databáze, která vám umožní vyhledávat majitele bytů, domů, pozemků a dalších nemovitostí všech možných typů na území České republiky. Vyhledávání v katastru nemovitostí vám často může poskytnout podrobné a užitečné informace o majiteli dané nemovitosti včetně důležitých podrobností. Jak vyhledávat v katastru nemovitostí a je možné vyhledávat v katastru nemovitostí podle jména?

Nahlížení do katastru nemovitostí je zcela bezplatné. Pokud navíc hledáte naprosto základní, veřejně dostupné informace, nemusíte se ani nikde registrovat nebo zadávat osobní údaje. Pro zjištění informací o dané nemovitosti zamiřte na web nahlizenidokn.cuzk.cz. V přehledném uživatelském rozhraní zde můžete zvolit, zda chcete vyhledat parcelu, stavbu, konkrétní jednotku, nebo třeba zobrazit mapu. V případě, že chcete u dané nemovitosti zjistit také jméno jejího majitele, budete muset do příslušného pole opsat ověřovací kód, který se vám zobrazí na webu. Poté klikněte na Pokračovat a pro získání potřebných informací zamiřte do sekce Vlastníci, jiní oprávnění.

Katastr nemovitostí aplikace

Katastr nemovitostí nemá svou vlastní aplikaci. Pokud do něj chcete nahlédnout z mobilu, můžete tak učinit buďto v rozhraní webového prohlížeče, nebo si nainstalovat aplikaci Mapy.cz. Tu následně spusťte, na mapě vyhledejte příslušnou nemovitost, dlouze ji stiskněte nebo na ni klepněte a v kartě ve spodní části displeje klepněte na Informace o parcele v Katastru nemovitostí.

Jak hledat v Katastru nemovitostí podle jména

Jak hledat v Katastru nemovitostí podle jména? Katastr nemovitostí online v základu z důvodů ochrany osobních údajů neumožňuje vyhledání nemovitostí, které patří dané osobě, jen na základě zadání jejího jména. Pro podrobnější informace z KN si můžete zařídit účet pro Dálkový přístup k údajům v katastru. Další možností je osobní návštěva územního pracoviště daného katastrálního území. Tato služba je podmíněna uhrazením příslušného poplatku.

 

Dnes nejčtenější

.