Zavřít reklamu

Přestože první Apple Watch s podporou LTE představil Apple již v roce 2017 coby Apple Watch Series 3, tuzemští jablíčkáři si museli na podporu této technologie počkat až do června 2021. Teprve tehdy jí totiž začal oficiálně podporovat a tedy i nabízet první tuzemský operátor T-Mobile. Pár měsíců poté spustilo LTE i O2, avšak na Vodafone se doposud čekalo.  To se však naštěstí již brzy změní. Tiskové oddělení Vodafone nám totiž oficiálně potvrdilo, že se spuštění podpory Apple Watch LTE blíží.

Vyjádření tiskového oddělení Vodafone zní konkrétně takto:

„Podporu eSIM pro Apple Watch máme po všech stránkách připravenou. Službu OneNumber pro Apple Watch i prodej Apple Watch Cellular spustíme během několika týdnů.“

Náznaky byly už v srpnu

Službu OneNumber, která je pro fungování LTE na Apple Watch klíčová, spustila Vodafone relativně v tichosti již na začátku srpna letošního roku. Tehdy si s ní však rozuměly jen hodinky Samsung Galaxy Watch, které se netěší ani zdaleka takové popularitě jako Apple Watch, kvůli čemuž ve výsledku celá věc proběhla bez většího poprasku. Už tehdy však bylo víceméně jasné, že se jedná o předpřípravu spuštění podpory Apple Watch LTE, jelikož právě ty jsou ve výsledku vzhledem k zastoupení na trhu jediným produktem, kvůli kterému má vlastně zavedení podpory technologie pro operátora smysl. A nyní se konečně dozvídáme, že se tak i co nevidět stane.

Apple Watch LTE

Přestože nám Vodafone bližší datum neprozradil, vzhledem k tomu, že je podpora LTE u Apple Watch vázána na softwarový update systému watchOS, jeví se jako vcelku pravděpodobné, že se spuštění dočkáme možná už v úterý 24. října. Právě na tento den má totiž Apple podle všeho v plánu uvolnění prvních větších aktualizací svých nových operačních systémů, mezi kterými nebude samozřejmě chybět ani watchOS 10.1, jehož součástí by mohla být právě podpora pro Vodafone. Pokud se tak nestane, může jí nicméně Apple dodat i v některém z minoritních updatů.

Co se týče ceny služby OneNumber, ta je 99 Kč měsíčně s tím, že první tří měsíce jí nabízí Vodafone zdarma. Jedná se tedy o stejnou cenu, za kterou nabízí „rozdvojení“ čísla pro Apple Watch i T-Mobile v rámci služby Apple Watch Connection. Funkčnost služby je pak jednoduchá – díky připojení k mobilní síti operátora budete schopni přijímat zprávy, hovory či notifikace bez závislosti na mobilním telefonu ve vaší blízkosti, což se může hodit například při sportu nebo obecně v situacích, kdy s sebou nelze telefon mít.

Dnes nejčtenější

.