Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Operační systém iOS 17 je na světě již nějakou dobu, ne každému ale musí nutně vyhovovat. Někteří z vás možná chtěli dát iOS 17 dostatek času na vyzkoušení, ale časem jste třeba zjistili, že vám novinka zkrátka nevyhovuje. Pokud přemýšlíte, jak postupovat při downgradu z iOS 17 na iOS 16, pokračujte ve čtení.

Jak se připravit na downgrade z iOS 17 na iOS 16

Přípravu na downgrade z iOS 17 na iOS 16 se nevyplatí zanedbat. Jaké kroky byste rozhodně měli dodržet? Určitě se ujistěte, že se na úložišti vašeho iPhonu nachází dostatek volného místa, potřebného pro instalační soubor. Volné místo zjistíte v Nastavení -> Obecné -> Úložiště v iPhonu. Ujistěte se také, že Apple podepisuje verzi iOS, na kterou chcete přejít – toto pravidlo platí bez výjimky u jakéhokoliv downgradu. Nezapomeňte také zálohovat váš iPhone. Pro tyto účely můžete využít například aplikaci EasUS MobiXpert, které kromě zálohy umí vyřešit například i problémy se zaseknutým iPhonem a spoustu dalšího.

Jak odinstalovat iOS 17 bez ztráty dat

Odinstalovat iOS 17 bez ztráty dat je klíčovou součástí celého procesu, zároveň se ale jedná o relativně snadnou záležitost, pokud víte, co a jak. Jednou z možností je přenos dat na externí úložiště za pomoci vhodného softwaru. Můžete využít buďto speciální flash disk, který lze přímo připojit na váš iPhone, kdy stačí s pomocí vhodné aplikace jednoduše zkopírovat příslušné soubory a data z iPhonu přímo na flash disk. Druhou možností je připojit iPhone k počítači, s pomocí příslušné aplikace přenést soubory, a ty následně buďto přenést na externí úložiště, nebo je ponechat na počítači. S oběma metodami vám pomůže aplikace Mobimover. K přenosu souborů můžete využít také AirDrop, iCloud nebo přenos prostřednictvím Finderu. Využití příslušné aplikace je nicméně nejrychlejší, bezpečné, a umožňuje vám také zvolit, zda chcete přenést všechna data najednou, nebo jen jejich výběr.

Před zahájením celého procesu si nezapomeňte stáhnout IPSQ soubor s požadovanou verzi operačního systému iOS. Celým procesem vás provede jeden z našich starších článků, na který odkazujeme pod tímto odstavcem.

Závěrem

Samotný proces downgradu, respektive instalace jiné než aktuální verze operačního systému iOS na váš iPhone, není ničím složitým. Abyste však nepřišli o drahocenná data, je klíčovou součástí při přechodu z iOS 17 na iOS 16 pečlivé zálohování. Zatímco běžné způsoby zálohování dat z iPhonu nepřináší příliš mnoho možností přizpůsobení, při použití aplikací typu EaseUS MobiMover můžete zvolit nejen způsob zálohování, který vám bude nejvíce vyhovovat, ale také vybrat si, zda chcete zálohovat veškerá data najednou, nebo jen vybrané soubory.

Aplikaci EasUS MobiMover můžete stáhnout bezplatně zde.

Dnes nejčtenější

.