Zavřít reklamu

Stejně jako tomu bylo v předešlých letech, i letos se zdá, že se nové generaci iPhonů po spuštění jejích prodejů lepí smůla na paty. Po kritice výrobních vad, na které někteří jablíčkáři upozorňovaly ihned po rozbalení telefonů, „matlajících“ se rámečků či problémům s přehříváním zejména řady 15 Pro se totiž nyní objevuje další problém. Čím dál víc majitelů novinek si totiž stěžuje na praskající reproduktory, které výrazně znepříjemňují zvuky, které jsou iPhony schopny vydávat. 

Podle zpráv uživatelů postižených problémem znějí reproduktory jejich iPhonů 15 (Pro) chraplavě, zastřeně a občas v nich nepříjemně praská. Tento jev se sice objevuje primárně při nastavení hlasitosti telefonu na 80 % a více, nicméně někteří uživatelé tvrdí, že se jim problémy se zvukem objevují i při nastavení podstatně nižší hlasitosti, kvůli čemuž jsou nuceni využívat primárně sluchátka, u kterých se stejné problémy samozřejmě neprojevují. 

Jelikož jsou iPhony s problematickými reproduktory hojně reklamovány, Apple již o celém problému ví a údajně již pracuje na jeho nápravě. V tuto chvílí je nicméně nejasné, zda se jedná o problém softwarový či hardwarový a tedy ve výsledku těžko takto s předstihem hádat, jaké řešení nakonec bude třeba nasadit. Obecně však platí, že drtivou většinu problémů je Apple schopen vyřešit skrze softwarové aktualizace a dá se proto očekávat, že i zde vydá „záplatu“, kterou nestandardně znějící reproduktory vyřeší. Kdy se tak stane je nicméně zatím nejasné.

Dnes nejčtenější

.