Zavřít reklamu

Jan Palach

Film vypráví příběh posledních měsíců Palachova života, ukazuje cestu, na níž se z milujícího syna, oddaného přítele a citlivého, přemýšlivého studenta filozofie stala „pochodeň číslo 1“.

Katka

Film Heleny Třeštíkové je unikátním časosběrným dokumentem, mapujícím čtrnáct let v životě mladé narkomanky a jejího marného zápasu s drogovou závislostí. Její boj vrcholí na jaře 2007, kdy třicetiletá Katka nečekaně otěhotní.

Po strništi bos

Za druhé světové války je rodina malého Edy donucena vystěhovat se z Prahy na venkov k příbuzným. Eda si musí najít cestu k místní klukovské partě, jejíž svět je tolik odlišný od městského a v níž musí obhájit své místo.

V síti

Tři dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. Radikální experiment, který naléhavým způsobem otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu.

Karel

Celovečerní dokumentární film přináší ojedinělý pohled do soukromí a do duše Karla Gotta.

Vlastníci

Komedie pro ty, kdo to nezažili. Drama pro ty, kdo tím žijí. Na schůzi společenstva vlastníků bytových jednotek se schází velmi pestrá společnost…

Hovory s TGM

Film o dvou mimořádných mužích, T. G. Masarykovi a Karlu Čapkovi. O tom, že první republika, kterou symbolizovali, měla hluboký obsah a myšlenkový smysl. Ale také o tom, že emoce mohou být někdy silnější než myšlenka, i u výjimečných lidí.

Teorie tygra

Můžete ještě v ustrašeném a domestikovaném králíkovi probudit nespoutaného a svobodného tygra? Manželstvím možná hodně věcí končí, veterinář Jan se však v divácky úspěšné tragikomedii vydává ještě na poslední cestu za divokostí…

Tmavomodrý svět

Válečné drama i milostný příběh o přátelství, hrdinství a obětech i láskách českých stíhačů ve službách RAF za 2. světové války. Film Jana Svěráka je komorním lidským dramatem, odehrávajícím se na napínavém historickém pozadí.

Pelíšky

Podzim 1967 až léto 1968, pražská vilová čtvrť Hanspaulka, jemná poetika a humorná nadsázka jsou charakteristické pro mozaikové vyprávění paralelních životních osudů tří generací mužů a žen ve zvláštním období našich dějin v roce 1968.

 

Dnes nejčtenější

.