Zavřít reklamu

Společnost Apple v úterý vydala nový firmware pro ovladače Siri Remote druhé a třetí generace a zdá se, že s aktualizací bude majitelům Apple TV k dispozici funkce tvOS 17, díky které budou schopni pomocí iPhonu najít ztracený ovladač svého multimediálního centra.

Nový firmware, systém tvOS 17 a iOS 17 dovolují v případě ztráty ovladače Siri Remote použít k lokalizaci dálkové ovládání Apple TV dostupné v Ovládacím centru iPhonu, přičemž se zde uživatelům zobrazí rozhraní podobné aplikaci Najít, které je k dálkovému ovladači navede. Velikost zobrazeného kruhu na displeji se zvětšuje v závislosti na poloze, aby tak naváděla k pohybu správným směrem.

Funkce Najít pro Siri Remote je k dispozici u těchto dálkových ovladačů druhé a třetí generace a vyžaduje aktualizaci firmwaru, neexistuje však žádný zavedený způsob, jak k tomu Siri Remote přimět. Pro spuštění procesu musí být samotná Apple TV aktualizovaná, zapnutá a připojená k ovladači, ale neexistuje cesta, jak stažení nového firmwaru vynutit.

Před uvedením nejnovější Apple TV 4K se objevily zvěsti, že společnost do ovladače Siri Remote integruje funkci Najít. To se nakonec nestalo, ale toto nové řešení s tvOS 17 ji v podstatě plnohodnotně nahrazuje.

Vyhledání dálkového ovladače prostřednictvím Ovládacího centra je možné díky hlubší integraci iPhonu, iPadu, novým verzím jejich operačních systémů a aktualizaci tvOS 17 Apple TV, přičemž je tato funkce omezena na modely Apple TV 4K vydané v letech 2021 a 2022.

Dnes nejčtenější

.