Zavřít reklamu

Apple iPhone 15 Pro Max je vybaven novým teleobjektivem. Ten využívá odrazového hranolu, tedy tetraprizmatické konstrukce, jež umožňuje 5x optický zoom. To představuje posun v porovnání s 3x přiblížením, který je k dispozici v iPhone 15 Pro a předchozí generaci modelů iPhone 14 Pro a Pro Max.

Pětinásobný optický zoom poskytuje až 25x digitální zoom, což je sice doposud největší přiblížení, jaký zařízení Apple nabízí, kvalit konkurence však stále nedosahuje.

iPhone 15 Pro Max tetraprizmatická konstrukce

Nejnovější smartphone Samsung Galaxy S23 Ultra nabízí 100x „Space Zoom“, který dokáže zachytit snímky ve vzdálenosti více než 100 m. Pixel 7 Pro se může pochlubit 30x digitálním přiblížením „Super Res Zoom“ s objektivem nabízejícím 5x optický zoom. Apple digitální zoom s ohledem na jeho kvalitativní stránku nikdy příliš nevyzdvihoval. Zatímco optické přiblížení poskytuje ostrý a jasný obraz díky hardwaru fotoaparátu, to digitální staví na softwarových vylepšeních a ořezu fotografií.

Pětinásobný optický zoom je specifická funkce iPhonu 15 Pro Max, která v iPhonu 15 Pro není k dispozici. Obě zařízení však sdílejí další vylepšení. Hlavní 48Mpx fotoaparát má větší snímač, díky němuž může dosahovat lepších výsledků za špatných světelných podmínek a lze jej nastavit na ohniskové vzdálenosti 24 mm, 28 mm a 35 mm. Proměnou prošel také 13mm ultraširokoúhlý fotoaparát a vylepšení se v druhé generaci dočkala také optická stabilizace obrazu s posuvem snímače.

Dnes nejčtenější

.