Zavřít reklamu

Společnost Apple dnes oznámila, že zahájila spolupráci se společnostmi Pixar, Adobe, Autodesk, NVIDIA a Linux na propagaci a vývoji technologie 3D Universal Scene Description společnosti Pixar.

Open Universal Scene Description (OpenUSD) byla vyvinuta společností Pixar Animation Studios jako technologie pro zobrazování 3D scén, která slibuje významnou kompatibilitu mezi nástroji, daty a pracovními postupy. Je široce oceňována pro svou efektivitu a schopnost zjednodušit tvorbu filmového obsahu. Mike Rockwell, viceprezident skupiny Vision Products Group společnosti Apple, k tomu uvedl:„OpenUSD pomůže urychlit novou generaci zážitků s rozšířenou realitou, od umělecké tvorby až po poskytování obsahu, a vytvářet stále širší škálu prostorových aplikací. Společnost Apple se aktivně podílela na vývoji USD, a jedná se o zásadní technologii pro průlomovou platformu VisionOS i nový vývojářský nástroj Reality Composer Pro. Těšíme se, že podpoříme její rozvoj v široce přijímaný standard.“

AOUSD logo

Apple vydal ke spolupráci také oficiální tiskovou zprávu. „Aliance vypracuje písemné specifikace s podrobným popisem funkcí systému OpenUSD. To umožní větší kompatibilitu a širší přijetí, integraci a implementaci a umožní začlenění do specifikací jiných normalizačních orgánů. Jako sídlo projektu byl vybrán JDF nadace Linux Foundation, který umožní otevřený, efektivní a účinný vývoj specifikací OpenUSD a zároveň poskytne cestu k uznání prostřednictvím Mezinárodní organizace pro normalizaci (ISO),“ stojí na webu Applu.

Dnes nejčtenější

.