Zavřít reklamu

O Stevu Jobsovi bylo napsáno snad vše co si fanoušek Applu mohl přát, ovšem drtivá většina toho, co se o něm psalo byla spojena se společností Apple. Steve Jobs však první skutečné miliardy dolarů nevydělal na Applu, ale na tom, že založil společnost Pixar a následně ji prodal Disney. Právě o této fázi života Steva Jobse a jeho propojení s Pixarem se rozhodl napsat Lawrence Levy, který vypráví svůj vlastní příběh o Stevu Jobsovi a jak sám podtitul knihy „Moje nepravděpodobné putování se Stevem Jobsem při vytváření historie zábavního průmyslu“ říká, máme se skutečně na co těšit.

Lawrence Levy je totiž bývalý právník ze Silicon Valley, kterého si osobně v roce 1994 Steve Jobs vybral na místo finančního ředitele a člena úřadu prezidenta společnosti Pixar Animation Studios. Levy měl na starosti celou strategii Pixaru a řídil přerod původně ztrátové společnosti, která nakonec změnilla zábavní průmysl a stala se součástí největší akvizice společnosti Disney, díky které Steve Jobs získal miliardy dolarů. Levy Lawrence který dodnes žije v Palo Alto, tedy v městě ve kterém žil i Steve Jobs se v knize věnuje vlivu Steva Jobse na studio a samotnému přerodu této společnosti na něco, co dnes zná každé malé dítě, na něco co dokáže vydělávat miliardy amerických dolarů ročně na animovaných postavičkách.

Bohužel jediným problémem proč si někteří naši čtenáři knihu zřejmě nepřibalí letos na dovolenou je fakt, že jak vidíte na obálce níže, kniha je skutečně prozatím dostupná jen ve slovenštině. Koupit ji můžete ve všech velkých knihkupectvích v SR, ale objednat ji samozřejmě můžete i v ČR a to za cenu do tří stovek, ovšem i když ji objednáte v ČR a z českého e-shopu, dorazí vám bohužel jediná dnes dostupná verze pro naše krajiny a ta je ve slovenštině. Osobně mi to jako člověku který žije 6 let v Bratislavě nevadí, ale chápu, že s tím mohou mít někteří lidé problém. Ovšem pokud jste schopni přečíst knihu bez problémů a slovenštině rozumíte tak jako češtině, pak se rozhodně vyplatí a věřím, že se letos na pláži stane vítaným společníkem.

IMG_0849

Dnes nejčtenější

.