Zavřít reklamu

V dokumentu podpory zveřejněném minulý měsíc společnost Apple uvedla, že některé pevné disky SATA se mohou neočekávaně odpojit od počítače Mac Pro 2023 poté, co se počítač probudí z režimu spánku. Cupertinský gigant uvedl, že si je tohoto problému vědom a opraví jej v budoucí aktualizaci systému macOS. Tento slib nyní plní.

Společnost včera dokument podpory aktualizovala a informovala o tom, že byl problém vyřešen prostřednictvím aktualizace macOS Ventura 13.5, která je od včerejška uživatelům k dispozici. Opravu bude pravděpodobně obsahovat také beta verze macOS Sonoma. Mac Pro je sice nakonfigurován s úložištěm SSD, má ale SATA porty umožňující připojení interních pevných disků, u nichž někdy docházelo k odpojení po probuzení Macu Pro s režimu spánku.

„Některé modely interních disků SATA se mohou po probuzení počítače Mac z režimu spánku neočekávaně odpojit od počítače,“ uvedl Apple. „K tomu může dojít, jestliže se Mac automaticky uspí nebo Mac uspíte ručně. Pokud se zobrazí zpráva, že disk nebyl správně vysunut, můžete Mac restartovat a disk znovu připojit.“

Nový Mac Pro, jež Apple představil minulý měsíc na konferenci WWDC, je vybaven čipem Apple M2 Ultra. Design je v podstatě identický jako u modelu s procesorem Intel z roku 2019, ale kvůli jednotné architektuře čipů Apple postrádá podporu grafických karet a uživatelsky upgradovatelnou paměť RAM. Pakliže pro vás rozšiřitelnost prostřednictvím PCIe není zásadním faktorem, ovšem stále hledáte řešení pro náročnou práci, stojí za to zvážit nákup Mac Studio.

Dnes nejčtenější

.