Zavřít reklamu

Jak na iPhonu upravit odeslanou zprávu zjišťuje spousta uživatelů. Každému z nás se může stát, že při psaní zprávy na iPhonu udělá omylem chybu, které si všimne až po odeslání. Dodatečná úprava odeslané zprávy naštěstí na iPhonu nepředstavuje vůbec žádný problém.

I při zapnuté automatické opravě se při psaní textových zpráv snadno dopustíte překlepu. Proto nová funkce iPhonu umožňuje upravovat texty i po jejich odeslání, takže nikdo nemusí vidět vaše špatně napsané zprávy. Možnost úprav odeslaných zpráv mají majitelé iPhonů s operačním systémem iOS 16 a novějším.

Jak na iPhonu upravit odeslanou zprávu

Ještě než se pustíte do úprav, mějte na paměti, že můžete upravovat pouze iMessages – jinými slovy zprávy odeslané na jiná zařízení Apple, které se na vašem zařízení zobrazují v modrých bublinách. Nefunguje to se zprávami SMS, tedy těmi, které používají telefony jiné než Apple, například Android, a které se odesílají v zelených bublinách.

  • Přesuňte se do nativní aplikace Zprávy.
  • Vyhledejte konverzaci, ve které chcete upravit vybranou zprávu.
  • Dlouze podržte prst na zprávě, kterou chcete upravit.
  • V menu, které se vám zobrazí, klepněte na Upravit.
  • Upravte zprávu a klepněte na modrou ikonku napravo od pole pro zadání textu.

U příjemce se u upravené zprávy objeví upozornění, že daná iMessage byla upravena. Po kliknutí na nápis Upraveno je možné zobrazit původní znění zprávy. Na úpravu odeslaných iMessage máte pouze omezený časový limit – 15 minut, po jehož uplynutí už není možné zprávy upravovat.

Dnes nejčtenější

.