Zavřít reklamu

Apple Visitor Center je místo, které Apple postavil před Apple Parkem a má v podstatě čtyři funkce v jedné designově skvostné budově. Jednak je to v podstatě jediné místo, odkud lze vidět alespoň část Apple Parku, je zde také Apple Store, ve kterém navíc jako v jednom ze dvou na světě lze koupit nejen klasické Apple produkty, ale také merch s tématikou Applu a Apple Parku. Jedná se také o místo, kde je obří model Apple Parku, jenž můžete pomocí iPadů sledovat v AR a máte tak možnost virtuálně nahlédnout přímo do Apple Parku, což si ukážeme příště. V neposlední řadě, je zde také jediná veřejně dostupná kavárna Caffé Macs na světe, tedy jediná kavárna, kterou provozuje přímo Apple a je přístupná veřejnosti. Samotné kavárně se budeme věnovat v dalším článku, kde vám ukážeme i jaké speciality zde Apple nabízí.

Apple Story jsou vždy tak trochu architektonickým skvostem, zde to platí mnohonásobně víc, protože celá budova je opravdu tvořena pouze z kamene, železa, skla a dřeva a vše ladí do posledního detailu. Celé Visitor Center je rozděleno na sekci pro kavárnu, která má posezení jak vevnitř, tak venku, kde jsou olivovníky tvořící příjemný stín uprostřed kalifornského horka. Další prostor je věnovaný pro samotný Apple Store, který je unikátní také v tom, že zde nekoupíte žádný produkt, který nevyrábí přímo Apple. Ve všech Apple Storech na světě Apple nabízí jak své produkty, tak produkty svých partnerů, zde je však prostor pouze pro produkty Applu a jeho značky Beats.

Protilehlá strana kavárny je pak prostorem, kde se pomocí obřího modelu a iPadu můžete podívat, jak to vypadá v Apple Parku. Pod zemí má pak Apple toalety a tak jak je zvykem, i zde najdete pánské, dámské a genderově neutrální, přičemž vložky a tampóny Apple nabízí ve všech třech toaletách včetně těch pánských. Pokud vyjdete po schodech nahoru nebo použijete výtah, pak se dostanete na prostornou terasu rozprostírající se přes celou střechu, odkud lze pozorovat Apple Park, ale i celé okolí Cupertina včetně hor, které oddělují Cupertino od Santa Cruz. Můžete zde posedět, vypít si drink z kavárny anebo klidně celý den pracovat. Apple Visitor Center je místo, kde řada místních chodí na kávu, odpočinout si a často zde jsou také lidé, kteří zde opravdu dlouhé hodiny pracují. Je zde klidná a příjemná atmosféra a je to v podstatě nejblíž, jak se jako běžný smrtelník můžete dostat k Apple Parku.

Dnes nejčtenější

.