Zavřít reklamu

iPhony byly v posledním čtvrtletím loňského roku doslova fenoménem. Jejich prodeje totiž byly dle všeho tak silné, že Apple suverénně katapultovaly na trůn pro největšího dodavatele mobilních telefonů světa. Na druhý Samsung pak měl Apple skoro až neuvěřitelný zhruba dvacetimilionový náskok. 

Apple sice již pár let přesná prodejní čísla svých produktů nezveřejňuje, díky analýzám předních světových analytických společností se však není tak těžké k nějakým výsledkům dobrat. Krátce po oznámení finančních výsledků Applu za uplynulé čtvrtletí totiž přispěchala se svými daty společnost Canalys, podle které se Applu podařilo v Q4 2020 prodat neuvěřitelných 81,8 milionů iPhonů. Druhé místo si zajistil výše zmíněný jihokorejský Samsung prodejem 62 milionů smartphonů, třetí pak Xiaomi se 43,4 miliony kusů, čtvrté Oppo se 34,7 miliony kusů a páté Vivo se 32,1 miliony kusů. 

Hlavním tahounem prodejů byly dle očekávání u Applu iPhony 12, o které je dle analytiků tak enormní zájem, až to zarazilo i samotný Apple. Sázka na pozměněný design či podporu 5G, která začíná být u vlajkových modelů naprostou nutností, se tedy ukázala jako velmi správná. Totéž v bledě modrém pak analytici říkají i o rozhodnutí odstranit z balení prodávaných iPhonů nabíječky a sluchátka, čímž Apple zmenšil jejich krabičky a díky tomu je nyní schopný přepravovat větší objemy iPhonů při stejných nákladech a použití stejných transportních možností. 

Dnes nejčtenější

.