Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že jsou jablečné telefony celosvětově velmi populární a lidé, co se pro jejich pořízení jednou rozhodnout, u této značky mnohdy již zůstanou na dalších mnoho let. Ostatně, tuto skutečnost každoročně potvrzují nejrůznější statistiky loajality zákazníků, které vypracovávají analytické společnosti z celého světa. Jednu velmi zajímavou analýzu pak vypracovala společnost CIRP, která se mimo jiné právě na loajalitu nebo chcete-li oddanost jablečných zákazníků zaměřila.

Analytici zjistili, že v prvním čtvrtletí tohoto roku bylo nejvíce smartphonů aktivovaných od Samsungu, přičemž jen v USA si Samsung ukousl celých 39 % ze všech aktivovaných smartphonů. Na druhém místě se pak octl Apple, který si v USA ukousl ve stejném období “jen” 31 %. Jelikož tvořily telefony těchto dvou výrobců v USA dohromady 70 % všech aktivovaných zařízení v zemi, je jasné, že ostatní výrobci smartphonů byly v naprosté menšině. Tato čísla však Apple rozhodně mrzet nemusí. Pokud se totiž podíváte na statistiky loajality zákazníků, tu jablečná společnost opět ovládla.

Ve statistice se potvrzuje to, co jsem v úvodním odstavci napsal. Jablečná společnost měla totiž na konci prvního čtvrtletí tohoto roku suverénně nejvíce loajálních zákazníků, kteří s odchodem od ní, respektive s výměnou svého iPhonu za jiný telefon nepočítali. Počet oddaných zákazníků se dokonce meziročně slušně zvýšil a přehoupl se přes hranici 91 %. Druhé místo pak obsadil konkurenční Samsung, který se však z tak skvělých výsledků těšit nemůže. Přestože loajalita jeho zákazníků meziročně výrazně vzrostla, od Applu jej dělí zhruba 20 %. Těšit ho tak může alespoň to, že jeho druhé místo nikdo neohrožuje. Třetí místo totiž patří společnosti LG, která má jen 45 % loajálních zákazníků. 

Snad si tedy Apple svou oblibu u zákazníků nepokazí a produkty, které představí v letošním roce nám naopak potvrdí, že je to právě on, kdo si zaslouží naši plnou důvěru. 

Iphone se 2 fb

Dnes nejčtenější

.