Zavřít reklamu

Pokud jste fanoušky Applu a zajímáte se i o jeho finanční stránku, zapište si do kalendáře datum 3. srpna. V tento den nám totiž Apple večer prozradí finanční výsledky za druhé čtvrtletí letošního kalendářního roku. V předešlém kvartálu se Applu příliš nedařilo a je proto otázkou, jak tomu je nyní – tím spíš, když ukázal produkty, které mohly, ale taktéž nemusely svět příliš zaujmout.

Ve druhém čtvrtletí letoška se ukázal kromě headsetu Vision Pro nový 15″ MacBook Air spolu s Macem Studiu a Macem Pro s čipy M2 Ultra. Zatímco první zmíněný produkt se začne oficiálně prodávat až na začátku příštího roku, ty ostatní jsou již v prodeji, avšak příliš velký poprask se jimi Applu alespoň podle ohlasů na internetu vzbudit nepodařil. Na druhou stranu, i tak dokázal nedávno překonat magickou hranici hodnoty 3 bilionů dolarů, pod kterou už sice opět klesl, nicméně stále se pohybuje v její blízkosti.

Kromě finančních výsledků by mohl teoreticky Apple nastínit při hovoru s investory i své hardwarové a softwarové plány pro budoucí měsíce. Je sice pravdou, že své vize si Apple zpravidla drží pod pokličkou, nicméně vzhledem ke spoustě otázek kolem headsetu či dostupnosti budoucích iPhonů je více než jisté, že alespoň určité obrysy budoucnosti budou od něj investoři vyžadovat. Co vše bude ochoten poodhalit nicméně ukáže až 3. srpna.

Dnes nejčtenější

.