Zavřít reklamu

Zákazníkům cupertinské společnosti příliš nejde o nejnovější modely iPhonů. Průmyslový analytik Mehdi Hossein ze společnosti Susquenhanna Financial Group tvrdí, že téměř polovinu jablečných telefonů prodaných v minulém čtvrtletí tvořily především starší přístroje, nikoliv ty nejnovější.

Ještě horší je, že si analytik myslí, že kalifornský gigant prodal pouze 45 milionů iPhonů, což by bylo o 13 procent méně, než prodal za stejné čtvrtletí loňského roku. Podle analytika Apple dodal v prvních třech měsících letošního roku pouze 8 milionů iPhonů X a nechal se slyšet, že pro zákazníky je odrazující právě cena.

„iPhone X byl podle Canalys nejprodávanějším smartphonem na světě,“ řekl CEO Tim Cook v únoru.  „A byl náš nejprodávanější telefon každý týden, a to od jeho uvedení na trh.“

Dále analytik uvádí, že Apple za uplynulé čtvrtletí prodal zhruba 15 milionů iPhonů 8 a iPhonů 8 Plus, jejichž pořizovací cena je už o něco nižší než iPhonu X. Zbývajících 22 milionů tvořily iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 a iPhone 7 Plus. Zdá se, že mnozí zákazníci upřednostňují levnější zařízení, a tak oželí i to, že nebudou mít nejnovější vlajkovou loď.

Apple oznámí finanční výsledky za druhé fiskální čtvrtletí letošního roku, respektive za první kalendářní čtvrtletí, už 1. května. Tak se nechejme překvapit, zda se předpověď analytika skutečně naplní.

iPhone in hand woman FB

Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.