Zavřít reklamu

Společnost Satechi představila svůj nejnovější přírůstek mezi příslušenstvím pro Mac i Windows v podobě dokovací stanice s označením Thunderbolt 4 Multimedia Pro Dock. Zařízení disponuje 16ti různými porty, které pokryjí všechny potřeby tvůrců, včetně připojení externích displejů, starších vstupů a výstupů, 2,5Gb/s Ethernetu, SD slotů, 96W průchozího napájení a dalších, takže možnosti jsou opravdu poměrně široké.

V Satechi při návrhu svého nového doku Thunderbolt 4 cílili na kreativní profesionály a tvůrce obsahu. Stanice Multimedia Pro Dock je vyrobena z leteckého hliníku a lze ji díky přiloženému stojánku používat jak horizontálně, tak vertikálně. Zde je přehled všech vstupů a výstupů: 2x DisplayPort 1.4, 2x HDMI 2.1, 1x Thunderbolt 4 to host s napájením 96 W, 1x USB-C 3.2 10Gb/s, 3x USB-A 3.2 10Gbps, 2x USB-A 3.2 5Gbps a 1x USB 2.0 pro nabíjení až 7,5W. Nechybí ani sloty pro karty SD a Micro SD s rychlostí až 312 MB/s, které lze používat současně, samozřejmě 3,5mm audio Jack vstup a výstup, potěší také Ethernet 2,5Gb/s a výčet uzavírají zámek Kensington a napájecí port DC/20V, přičemž 135W napájecí zdroj je součástí dodávky.

Satechi v rámci technických specifikací upozorňuje, že protože Mac podporuje Single Stream Transport namísto Multi-Stream Transport, při připojení čtyřech monitorů bude stanice „posílat signál v rozšířeném režimu na dvě obrazovky a zbylé dvě zrcadlit“.

Dokovací stanici Thunderbolt 4 Multimedia Pro Dock lze aktuálně pořídit s kódem TB4 až do 6. července na webu výrobce Satechi se slevou 20 % za 279 amerických dolarů. Poté se cena doku vrátí na běžných 349,99. Na českém trhu se produkt zatím neobjevil, ale jeho příchod lze brzy očekávat.

Se šesti porty USB-A a pouze jedním portem USB-C na zadní straně je jasné, že společnost Satechi vytvořila tuto dokovací stanici Thunderbolt pro tvůrce, kteří potřebují množství starších portů a velkou podporu externích displejů. Alespoň jeden konektor USB-C na přední straně by zařízení rozhodně „přidal na kráse“. Společnost je pravděpodobně toho názoru, že většině uživatelů MacBooků na jejich strojích jeden nebo dva porty USB-C zbydou. Celkově lze však říci, že Thunderbolt 4 Multimedia Pro Dock přináší solidní množství konektivity s dobrým výkonem. Je ovšem otázkou jakou cenu nasadí čeští prodejci. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.