Zavřít reklamu

Zatímco v loňském roce věnoval Apple na WWDC představování novinek pro CarPlay poměrně hodně času kvůli uvedení jeho nové generace, letos se o něm zmínil jen okrajově. Byla by však chyba si myslet, že se CarPlay s příchodem iOS 17 nedočká žádných zajímavých novinek. Pravdou sice je, že oficiálně byly oznámeny jen dvě, nicméně obě stojí rozhodně za to. 

První novinkou pro CarPlay je jeho podpora SharePlay v aplikaci Hudba (tedy Apple Music), díky čemuž tak budou moci přehrávat hudbu v audiosystému vozu i uživatelé, kteří nemají v danou chvíli připojený telefon k CarPlay coby primární zařízení. Jinými slovy, pokud si vy i váš parťák předplácíte Apple Music a jeden z vás je ve voze připojený k CarPlay, hudbu přes Apple Music bude moci přehrávat v autě díky SharePlay i druhý. Díky tomu se tedy ovládání audia ve vozech zjednoduší, protože přes vlastní telefon jej dokáže ovládat vícero osob. 

CarPlay-SharePlay

Druhý upgrade cílí na majitele elektromobilů, kteří díky němu najdou lépe nabíjecí stanici. Přestože Apple Maps již nějakou dobu informace dostupnosti nabíjecích stanic nabízí, v CarPlay tyto věci poměrně překvapivě až doposud k dispozici nebyly. To se ale naštěstí s příchodem iOS 17 změní a pro majitele elektromobilů tedy bude rázem jednodušší najít při používání Apple Maps vhodné místo pro nabití jejich vozů. V obou případech je nicméně počítat s tím, že ke zprovoznění funkcí je potřeba iOS 17, přičemž v případě první jmenované novinky musí navíc běžet na všech zařízeních, ze kterých chcete přehrávat v audiosystému vozu hudbu. 

Dnes nejčtenější

.