Zavřít reklamu

Výrobce automobilové elektroniky společnost Alpine začne prodávat samostatnou konzoli, která bude podporovat Apple CarPlay. S tímto tvrzením přišel japonský server Nikkei, který uvedl, že se zařízení dostane na trh v Evropě a v USA ještě v letošním roce a jeho cena bude mezi 500 až 700$. Bude se tak jednat s největší pravděpodobností o vůbec první zařízení, díky kterému bude možné využít CarPlay i ve vozidlech, které nemají podporu této funkce integrovanou již z výroby.

Funkci CarPlay, kterou Apple představil v loňském roce na WWDC pod názvem iOS in car, získají vozidla společností Mercedes-Benz, Volvo, BMW, Ford, GM, Honda a mnoho dalších, ovšem podpora starších vozidel byla poměrně diskutovaným tématem. Zájem o integraci funkce do svých systémů již vyjádřila například známá společnost Pioneer. Taktéž Mercedes se zajímá o možnosti, jak CarPlay dostat i do již vyrobených vozidel. Tímto řešením by měla být uživatelská konzole společnosti Alpine, která kromě klasických funkcí jako je autorádio nebo CD přehrávač nabídne také propojení s CarPlay.

Server Macrumors oslovil několik předních výrobců automobilové elektroniky z nichž jediný Clarion naznačil, že se snaží integrovat CarPlay do svých řešení. Majitelé starších vozidel funkci jistě uvítají a budou rádi, když jim nové autorádio nebo palubní počítač nabídnou právě možnost spolupráce s iPhonem. Prozatím však na trhu není jediný produkt, který by to umožnil.

screen-shot-2014-04-14-at-11-13-03

Dnes nejčtenější

.