Zavřít reklamu

Jak nastavit na iPhonu otáčení obrazovky je otázka, kterou řeší řada uživatelů, kteří občas potřebují přepnout iPhone z vertikálního do horizontálního zobrazení. Jak záhy zjistíte z našeho dnešního návodu, nastavení otáčení obrazovky na iPhonu je velice snadné a jednoduché, a hravě si s ním poradí každý.

Na iPhonu můžete otáčení obrazovky aktivovat velice snadno a rychle, a stejně tak jej můžete opět vypnout. Pokud na iPhonu nastavíte podle následujících kroků automatické otáčení obrazovky, přepne se zobrazení vašeho iPhonu do horizontální polohy pokaždé, když iPhone natočíte a mírně naklopíte.

Jak nastavit na iPhonu otáčení obrazovky

  • Pokud chcete na iPhonu nastavit otáčení obrazovky, aktivujte Ovládací centrum potažením prstem z pravého horního rohu displeje směrem do středu.
  • Jakmile aktivujete Ovládací centrum, klepněte na dlaždici zámku obklopeného šipkou.
  • Pokud je dlaždice zámku zbarvená bíle, znamená to, že je otáčení obrazovky neaktivní. V opačném případě můžete obrazovku iPhonu snadno a rychle otáčet do horizontální polohy.

Nyní již tedy víte, jak na iPhonu nastavit otáčení obrazovky. Otáčení obrazovky iPhonu do horizontální polohy se vám může hodit například při sledování nejrůznějších videí, filmů, při hraní her, ale třeba také za účelem používání nativní Kalkulačky v takzvaném vědeckém režimu.

Dnes nejčtenější

.