Zavřít reklamu

iPhone využívá na světě více než miliarda lidí, což znamená, že prakticky má jablečný telefon každý sedmý člověk na planetě. A není se čemu divit, jelikož je iPhone jednoduchý na používání a ve spojení s ostatními Apple zařízeními je zkrátka bezkonkurenční. Kalifornský gigant každý rok přichází s novou verzí operačního systému iOS, který běží ve všech iPhonech. Součástí je vždy mnoho novinek, které rozhodně stojí za to. Nárůst počtu funkcí a možností v systému iOS je však již tak obrovský, že se v nich uživatelé mohou ztratit. Proto se společně v tomto článku podíváme na 5 cool hacků na iPhone, které stojí za vyzkoušení.

Dalších 5 cool hacků na iPhone najdete zde

Fotka při natáčení videa

K pořízení kvalitního snímku či videa vám v dnešní době postačí už bez problémů iPhone, pokud se tedy nepohybujete na profesionální úrovni. Jablečné telefony oproti konkurenci vynikají především na poli videa a nejnovější modely nabízí podporu videa ve 4K při 60 FPS s podporou Dolby Vision. Věděli jste o tom, že i při natáčení videa můžete jednoduše pořídit fotografii? Stačí, abyste v pravém dolním rohu obrazovky při probíhajícím natáčení klepnuli na ikonu spouště. Je však nutné zmínit, že takto pořízená fotka bude mít horší rozlišení.

focení při videu iphone

Využití vědecké kalkulačky

Součástí iOS je samozřejmě nativní aplikace Kalkulačka, kterou využívá většina z nás. Slouží především k vypočítání těch nejjednodušších příkladů a pro vyřešení těch složitějších je nutné stáhnout profesionální kalkulačku z App Store – tak přesně tohle tvrzení není pravdivé. I nativní Kalkulačka se z obyčejné může přetvořit do vědecké. Stačí, abyste váš iPhone otočili na šířku, čímž dojde k automatické změně. Samozřejmě je nutné, abyste měli v ovládacím centru zapnuté automatické otáčení obrazovky.

vědecká kalkulačka iphone

Efekty v iMessage

iMessage jsou nedílnou součástí prakticky každého Apple produktu a uživatelé si tuto službu velmi pochvalují. Není se čemu divit, jelikož si díky ní mohou všichni uživatelé jablečných zařízení posílat zprávy, obrázky a další obsah zcela bezplatně – stačí, abyste byli připojeni k internetu. Ke každé iMessage můžete navíc připojit efekt, který se buď aplikuje jen na konkrétní zprávu, anebo přes celou obrazovku. Pro výběr efektu v iMessage prvně napište požadovanou zprávu, a poté podržte prst na modrém tlačítku pro odeslání. Pak už si jen stačí efekt vybrat a zprávu s ním odeslat.

Změna intenzity svítilny

Svítilna na zadní straně iPhonu slouží primárně k osvícení okolí při focení ve tmě či horších světelných podmínkách. Kromě toho lze ale svítilnu využít tehdy, kdy potřebujete jednoduše na něco lépe vidět, například na noční cestu na toaletu či při práci v dílně na špatně dostupném místě. Málokdo však ví o tom, že je možné intenzitu svítilny měnit. Stačí přejít do ovládacího centra, kde na prvku svítilny podržte prst, a poté už jen intenzitu změňte. Samozřejmě je nutné mít tento prvek v ovládacím centru zobrazený, čehož případně docílíte v Nastavení → Ovládací centrum.

Snímek celé webové stránky

Mnoho z nás pořídí během dne hned několik snímků obrazovky. Jedná se totiž o jeden z nejjednodušších postupů, prostřednictvím kterého je možné sdílet obsah, ať už se jedná o cokoliv. Věděli jste ale o tom, že na iPhonu můžete pořídit také snímek celé webové stránky najednou? Stačí, abyste v Safari na stránku přešli, a poté provedli klasický snímek obrazovky. Následně vlevo dole klepněte na ikonu snímku obrazovky, a poté se v horní části přepněte na Celá stránka. Pak už jen stačí, abyste si vybrali způsob sdílení ve formátu PDF.

Dnes nejčtenější

.