Zavřít reklamu

Rok co rok se začátkem jara objevují první úniky informací o tom, jak budou vypadat nové iPhony. Rok co rok píše řada lidí do diskusí, že je to hloupost a že takto přece novinka vypadat určitě nebude. Rok co rok se v září ukáže, že iPhony až na malé detaily skutečně vypadají tak, jak jsme se v průběhu roku postupně dozvídali. Ani letos tomu nebude jinak a důvod je celkem jednoduchý. Nové telefony Apple vyrábí dlouhou dobu dopředu, a to se bavíme jen o samotných telefonech, komponenty pro jejich výrobu má pak objednané již v době, kdy světu ukazuje současný telefon.

Na výrobě jednotlivých komponent, stejně jako na montování telefonů, balení, přepravě, skladování a všem souvisejícím, se pak podílí na celém světě desítky tisíc lidí, které zkrátka není možné uhlídat. To je také důvod, proč ty skutečně nové produkty jako například Mac Pro nebo Pro Display XDR představuje Apple půl roku předtím, než je skutečně začne prodávat. Pokud totiž v současné době Apple ukazuje něco, co ještě nikdo nikdy neviděl na internetu a nikdo z nás netuší, jak to vypadá, pak je to produkt, který je skutečně pouze za zavřenými dveřmi v laboratořích Applu a masově se nevyrábí. Poté, co jej Apple představí světu, teprve zahájí jeho masovou výrobu. V případě iPhone to však není možné, jelikož se jedná o produkt, kterého se prodávají desítky milionů kusů každý měsíc, a tak je důležité, aby bylo vše vyráběno s dostatečným předstihem.

Právě z těchto důvodů máme tedy informace o tom, jak bude novinka vypadat již celou řadu měsíců dříve, než nám je prozradí samotný výrobce. Ne jinak je tomu letos a díky únikům informací se můžeme podívat na to, jak bude nový telefon od Applu vypadat. Nejucelenější pohled nabízí v současné době prodejce obalů mobilefun.co.uk, který do své nabídky zařadil řadu obalů, krytů a tvrzených skel pro nový iPhone, který prozatím označuje jako iPhone 11. Co se týká renderů, ty pak na základě uniklých informací zřejmě nejdokonaleji ztvárnil Hasan Kaymak a můžete se na ně podívat v galerii níže.

Novinka bude představena jako vždy v září a hlavním tahákem proč na ni přejít bude trojice čoček fotoaparátu. Prozatím bohužel netušíme, co díky nim Apple dokáže v rámci software, ve hře je však možnost pořizování 3D fotografií, vylepšená rozšířená realita a samozřejmě také kvalitnější fotografie. Trojice čoček bude znamenat také nejpodstatnější designovou změnu v rámci nového iPhone. Podle některých výrobců pouzder pak Apple také představí nový přepínač hlasitého / tichého režimu, který by měl vypadat stejně, jak jej pamatujeme například z prvního iPadu, kde sloužil k vypnutí otáčení obrazovky. Další novinky se samozřejmě budou ukrývat uvnitř přístroje a ty prozatím známe nejsou. Co se však vzhledu týká, nic dalšího kromě výše uvedených novinek se nechystá a Apple s největší pravděpodobností ani letos nenahradí Lightning konektor za USB-C.

iphone 11 ios 13

Dnes nejčtenější

.