Zavřít reklamu

Úvodní Keynote k letošnímu ročníku vývojářské konference WWDC společnosti Apple je za námi. Stejně jako každý rok se i letos stala zmíněná Keynote příležitostí pro představení nových operačních systémů od Applu včetně iOS 15 a iPadOS 15. Nové mobilní operační systémy od Applu nabízí řadu nových vylepšení, funkcí a nástrojů – my se v tomto článku zaměříme konkrétně na operační systém iPadOS 15, jehož součástí budou kromě jiného nové, lepší možnosti zobrazení obsahu.

V nabídce App Storu pro iOS / iPadOS najdete řadu aplikací, které výborně fungují jak na smartphonech, tak i na tabletech od Applu. Některé z těchto aplikací ale bohužel nejsou plně uzpůsobené pro zobrazení na rozměrnějších displejích iPadů, obzvlášť v horizontální poloze. Zobrazení těchto aplikací na iPadu až dosud nevypadalo zrovna nejlépe. V případě, že daná iOS aplikace nenabízela plnou podporu pro displej iPadu, zobrazovala se při překlopení do horizontální polohy v zúženém formátu s tmavými rámečky okolo namísto full-screen zobrazení.

S příchodem operačního systému iPadOS 15 ale bude tomuto nepohodlnému zobrazování konec. Nejnovější verze iPadOS totiž nabídne možnost plnohodnotného zobrazení iOS aplikací ve full-screen v horizontální poloze, takže uživatelům odpadne nutnost překlápění tabletu do vertikální polohy, což bylo dříve obzvlášť nepohodlné, pokud uživatel spolu s iPadem používal například také Magic Keyboard. Všechny nové operační systémy od Applu jsou v tuto chvíli k dispozici ve svých vývojářských betaverzích, veřejné betaverze budou vydány v průběhu příštího měsíce. Verze pro všechny uživatele přijde jako vždy na řadu v září.

Dnes nejčtenější

.