Zavřít reklamu

WhatsApp se v posledních týdnech a měsících otřásá v základech. Meta, pod kterou tento komunikátor spadá, do něj totiž přidává novinky jako na běžícím páse, přičemž ty navíc stojí skutečně za to. Po nedávném přidání možnosti úprav zpráv je nyní k dispozici i vymodlená možnost propojit jeden WhatsApp účet s více iPhony, potažmo i jinými smartphony.

„Nyní můžete WhatsApp používat na více telefonech. Pokud chcete jako dodatečný telefon připojit iPhone, klepněte na obrazovce registrace telefonního čísla na možnost „propojit toto zařízení“, píše WhatsApp v App Store u popisu aktualizace. Postup je pak velmi jednoduchý, jelikož po volbě „propojit toto zařízení“ na vás na vašem telefonu s nepřihlášeným WhatsAppem vyskočí QR kód, který přes telefon s přihlášeným WhatsAppem oskenujete a je hotovo. Skenování probíhá přes již dlouho existující možnosti Propojená zařízeníPropojit se zařízením. Jedná se tedy o skutečně jednoduchou záležitost.

whatsapp-beta.jpg

Jak však vyšlo již dříve najevo, takto „napojená“ zařízení nejsou z hlediska funkčnosti zcela srovnatelná s primárním zařízením, jelikož se z nich například neukládají chatová vlákna a tudíž konverzace z nich nelze přenést jinam. Pokud si však na podobné drobnosti uživatel zvykne, bude novinkou nejspíš nadšen – tím spíš, když si pod jeden WhatsApp účet bude moci přidat až čtyři zařízení. A co víc – zavedení této funkce otevírá do značné míry dveře příchodu aplikace pro iPady. Právě po té mnozí uživatelé volají dlouhé roky, přičemž až doposud argumentoval WhatsApp tím, že její neexistence je zapříčiněna chybějícími technologiemi zajišťujícími bezpečné propojení. Na tuto věc se však již vymlouvat nemůže.

Dnes nejčtenější

.