Zavřít reklamu

Hra Marathon byla původně v roce 1994 vydána na počítačích Apple Macintosh, ve středu ale společnost Bungie odhalila, že se nyní můžeme těšit na její duchovní restart na PS5. Klasická střílečka z pohledu první osoby, kterou původní Marathon byl, měla velmi raný 3D herní engine a umožňovala hráčům pohybovat se v prostředí podobně jako známý Wolfenstein 3D. Originální herní série odstartovala pokračování, přičemž titul nazvaný Super Marathon se dokonce objevil na nešťastné konzoli Applu, Pippin.

Podle režiséra, Christophera Barretta respektuje nová hra mytologii, příběh i témata původního titulu. Nejedná se o pokračování, „rozhodně však patří do stejného vesmíru“.

„Naším cílem je vytvořit něco neuvěřitelného jak pro hráče, kteří jsou ve světě Marathonu úplně noví, tak pro ty, kteří na další příběhy z marathonského univerza čekali roky,“ řekl Barrett. „Nemusíte o Marathonu nic vědět, abyste si tuto hru mohli zahrát a pochopili ji, ale pokud už něco víte, vytváříme zážitek s hlubokými odkazy, které poznáte.“

Hra nenabízí single-player mód a není jasné, zda se vrátí Pfhorové. Místo toho je postavena na principu boje hráče proti hráči s perzistentním budováním světa, díky čemuž bude možné svět kolem sebe ovlivňovat, objevovat nové zóny a další prvky, které však zůstanou zachovány pro každé klání.

Společnost Bungie prozatím neuvedla žádný konkrétní termín vydání a celý trailer je postaven na CGI, bez jakéhokoli gameplaye. Tvůrci však slibují úžasné zážitky, které zkrátka budou působit jako hra od Bungie s bohatým budováním světa a neuvěřitelnými zbraněmi.

Dnes nejčtenější

.