Zavřít reklamu

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je USB nabíječka, která může znamenat pro spotřebitele riziko úrazu elektrickým proudem. Bylo nařízeno okamžité stažení výrobku z trhu. Jedná se o výrobek USB nabíječka OEM pro iPhone, na trhu se nacházel bez obalu a bez označení výrobce či dovozce. 

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce pro spotřebitele elektrické zařízení, které pro ně může představovat vážné riziko. Jedná se o USB nabíječku OEM pro iPhone. Tento výrobek je dodáván bez obalu a je opatřen označením CE, značkou pro ekologickou likvidaci, značkou pro elektrická zařízení třídy ochrany II., Input: 100-240V~ 50/60Hz 0.15A, Output: 5V = 1A, MADE IN CHINA. Dodavatelem produktu je Quikset s.r.o.

Česká obchodní inspekce zjistila vážné riziko úrazu elektrickým proudem, které může vést až smrti uživatele tím, že se uživatel dotkne USB konektoru na těle výrobku, na kterém se objeví nebezpečné síťové napětí 230V v důsledku možnosti průrazu nedostatečné izolace mezi primární a sekundární částí výrobku. Dále výrobek není označen povinnými údaji o čísle typu či dávky nebo sériovém čísle nebo jiném prvku umožňujícím jeho identifikaci, povinnými údaji o obchodním jméně a adrese pro doručování výrobce popř. dovozce.     

Česká obchodní inspekce uložila prodejci ochranné opatření (ust. § 50 odst. 3 zákona č. 90/2016 Sb., o posuzování shody stanovených výrobků při jejich dodávání na trh), kterým je zákaz dodávání na trh výrobku, který je nebezpečný nebo již byl uveden na trh. Výrobek byl nahlášen kontaktnímu bodu na Ministerstvu průmyslu a obchodu a informace o něm byly zveřejněny v systému Safety Gate. 

Bezpečné nabíječky pro iPhone koupíte zde

Dnes nejčtenější

.