Zavřít reklamu

Podle zdrojů, na které se odvolává server DigiTimes, začal distributorský řetězec společnosti Apple shromažďovat zásoby chystaného 15″ MacBooku Air. Zpráva uvádí, že notebook by měl být oznámen na vývojářské konferenci společnosti Apple WWDC, která začíná 5. června.

I přes rozruch a míru zájmu, kterou může chystané uvedení 15″ MacBooku Air způsobit, se zdroje domnívají, že dodávky MacBooků celkově budou v roce 2023 pravděpodobně čelit mírnému poklesu kvůli nepříliš uspokojivému prvnímu pololetí. Je samozřejmě otázkou, jaký potenciál má historicky první MacBook Air s 15″ displejem. To ovšem ukáže až čas, pakliže jej Apple skutečně představí na letošním WWDC.


Mark Gurman z agentury Bloomberg očekává, že 15″ MacBook Air na konferenci WWDC premiéru mít bude. Podle přesného analytika Ming-Chi Kua bude srdcem 15″ modelu stejně jako u 13″ MacBooku Air čip M2. U MacBooku Air 15″ zřejmě kromě větší velikosti displeje nedojde k žádným překvapením a design i specifikace budou více méně stejné jako u menšího bratříčka, který je vybaven výřezem, v němž je umístěna kamera s rozlišením 1080p, nabíjecím portem MagSafe 3, dvěma Thunderbolt 3 porty, 3,5mm konektorem pro sluchátka, klávesnicí s Touch ID a trackpadem Force Touch.

Zdroje jsou obecně toho názoru, že situace MacBooků by se mohla výrazněji zlepšit v druhé polovině roku 2023, pakliže se dočkáme nových MacBooků s 3nm čipy, ovšem výrobce Apple čipů TSMC podle mnohých řeší problémy s výtěžností 3nm procesu, takže prozatím není jasné, kdy se čip Apple M3 objeví na scéně.

Dnes nejčtenější

.