Zavřít reklamu

O větším MacBooku Air se mluví již pěknou dobu. A jelikož jde o nejoblíbenější jablečný laptop, spousta uživatelů bude mít radost, že Apple jejich volání vyslyšel. Že Apple dnes představí tento produkt v podstatě hraničilo s jistotou. Ohledně nového „éru“ není žádná rouška tajemna a obecně se předpokládalo, že dorazí starý dobrý MacBook Air s větším displejem a čipem Apple M2. Je to skutečně tak, nebo si pro nás Apple připravil s tímto modelem i nějaké překvapení? Pojďme se na to podívat.

MacBook Air 15″:

Displej

O displeji jsme se dozvěděli pouze to, že jde o 15,3″ panel s jasem 500 nitů a 5 mm okraji. Očekává se ale, že jemnost displeje bude stejná jako u jeho menšího bratra.

Výkon

I v tomto modelu se dočkáme čipu Apple M2. Apple se nezapomněl pochlubit, že čip je 12x rychlejší než poslední MacBook Air s Intelem. Tento čip pochopitelně zaručuje slušnou výdrž baterie, která v případě 15″ MacBooku Air má být 18 hodin. Na druhou stranu stojí za pováženou, zda-li to přeci není u tak velkého stroje trochu málo.

Design

Nikdo zřejmě nečekal, že Apple v přidá nějaké designové novinky. Jde zkrátka a dobře o zvětšený klasický 13″ MacBook Air. Stejná je pak i výbava portů, což je k větším rozměrům celého stroje možná trošku škoda. Jistě vás zarazí jeho „tloušťka, která je pouze 11,5 mm, což z něj dělá nejtenčí 15“ laptop na světě. Jeho předností má být tichý chod, neboť zde nenaleznete ventilátor.

Zvuk

Z nového MacBooku AIr nebudou zklamáni milovníci filmů a hudby, neboť stroj disponuje šesticí repráků, které, dle řečeného, nabídnou strhující prostorový zvuk. Nabídne také tři mikrofony.

Apple

Dostupnost a cena

A na kolik že vás nový 15″ MacBook Air vyjde? Cena v USA začíná na 1299 dolarech v závislosti na výbavě. Nakonfigurovat jej půjde až na 2TB a 24 GB RAM. Předobjednávky začnou dnes. K dispozici bude tento stroj již příští týden? Jste z nového MacBooku Air nadšení? Nebo jste čekali něco víc?

Dnes nejčtenější

.