Zavřít reklamu

Předměty, vlastnoručně podepsané zakladatelem a bývalým šéfem Applu Stevem Jobsem, se v nejrůznějších aukcích těší velké oblibě. Jsou také poměrně vzácné, protože Jobs v době svého působení v čele cupertinské společnosti příliš mnoho autogramů nerozdal. Tento týden míří do tak trochu netradiční aukce plaketa s oceněním, kterou v roce 2000 Jobs podepsal pro jednu ze zaměstnankyň Applu.

Na rozdíl od většiny vzácných produktů a suvenýrů Apple, které jdou do dražby, je tento kus k dispozici v rámci jednorázového prodeje prostřednictvím webových stránek se vzácným zbožím Moments in Time. Zatímco na webových stránkách je uvedena cena pouze na vyžádání, magazín TMZ uvádí, že cena na štítku je neuvěřitelných 95 000 dolarů.

Jedná se o plaketu k desátému výročí, kterou společnost Apple v roce 2000 věnovala bývalé marketingové manažerce Suzanne Lindbergh. Obsahuje speciální poznámku oslavující milník výročí, na jejím konci se skví skutečný autogram Steva Jobse. Jedná se o jednu z mála plaket, které podepsal sám Jobs, protože Apple brzy poté přešel na faksimile podpisů. Jobsův podpis na plaketě je samozřejmě ověřený. Suzanne Lindbergh byla členkou inovativního marketingového oddělení společnosti Apple. Ve firmě strávila pětadvacet let, před svým odchodem měla na starosti například umisťování Apple produktů ve filmech a seriálech. Pokud byste zatoužili mít zmíněnou podepsanou plaketu doma, může vám zdobit třeba zeď v obýváku za 95 tisíc dolarů, což jsou v přepočtu zhruba 2 miliony korun. Plaketu můžete zakoupit na webu Moments in Time.

Dnes nejčtenější

.