Zavřít reklamu

Budoucnost Applu je v rozmachu. Podle Bloombergu se totiž chce významněji zaměřit na Indii. Ta se má stát samostatným prodejním regionem v rámci Applu, což ukazuje, že společnost přikládá indickému trhu poměrně velkou důležitost. Poptávka po Apple produktech v Indii roste. Přestože většina lidí v Indii používá zařízení s Androidem, jde přece jen o druhý největší trh se smartphony na světě a Apple rozhodně má potenciál prosadit se zde s cenově dostupnějšími produkty.

Podle všeho je plánováno přesunout Indii do samostatného prodejního regionu s odchodem Hughese Assemana, viceprezidenta pro Indii, Střední východ, Středomoří, východní Evropu a Afriku do důchodu. Nahradit ho má Ashish Chowdhary, který bude podléhat přímo vedoucímu prodeje produktů společnosti Apple. Společnost již začala s výrobou některých iPhonů v Indii, včetně iPhonu 14. Dodavatel Applu Foxconn realizoval v zemi investice ve výši 500 milionů dolarů, aby posílil výrobní kapacity.

V Indii momentálně Apple Story nenajdete, ale již několik let se pracuje na otevření obchodů v Bombaji a Novém Dillí. Apple začal s náborem pro obchody v lednu, což naznačuje, že by se mohly otevřít již brzy. Zákazníci v Indii mohou nakupovat Apple zařízení online, protože internetový obchod zde kalifornský gigant provozuje již od roku 2020.

Dnes nejčtenější

.