Zavřít reklamu

Problém se spamem a antispamovou aplikací, o kterém jsme již několikrát informovali, v Indii opět nabral na obrátkách. Ve zkratce – v Indii je posledních několik pár let velkým problémem spam a nevyžádaná pošta. A to tak velkým, že se rozhodla zasáhnout dokonce i sama indická vláda, která rozhodla o vytvoření antispamové aplikace jak pro Android, tak pro iOS. Pokud někdo obdrží nevyžádanou zprávu, odešle ji skrze aplikaci indickému telekomunikačnímu regulačnímu úřadu (TRAI), který spamera odhalí a podnikne vůči němu patřičné kroky.

Zatímco tamní uživatelé Androidu mohou aplikaci využívat už od roku 2016, u Applu nastal problém. Ten ji totiž nechce do svého App Store zařadit, neboť aplikace potřebovala přístup k protokolům o hovorech a zprávách. S tím má Apple problém, jelikož tento postup je proti zásadám společnosti o ochraně soukromí a osobních údajů. Společnost tak byla minulý měsíc varována indickou vládou, že pokud nevpustí do App Store státní aplikaci do 6 měsíců, bude iPhone v Indii odpojen od 3G a 4G sítí, a to by v Applu jistě nechtěli. Proto se rozhodli pokusit zrušit 6 měsíční lhůtu příslibem, že aplikaci sami vytvoří, oznámila agentura Reuters.

V Indii se těší velké oblibě levné iPhony SE:

„Těšíme se, až budeme s TRAI pracovat, abychom společně vyřešili otázku spamu a nevyžádané obchodní komunikace a současně všechny ubezpečili, že trváme na ochraně soukromí a osobních údajů.“ napsal úřadu vedoucí oddělení pro veřejný styk společnosti Apple. Podle agentury Reuters vedoucí TRAI R.S.Sharma uvedl, že oznámení, které indická vláda Applu vzkázala, nemůže být vzato zpět pouze kvůli jednomu dopisu. Zatím se zdá, že Apple a indická vláda nejsou schopni najít společnou řeč. Krajním řešením může být i soudní spor.

iphone-india-fb

Dnes nejčtenější

.