Zavřít reklamu

Nedávno vydaná beta verze aplikace WhatsApp ukazuje, že bychom se brzy mohli setkat s novou a dlouho očekávanou funkcí, která uživatelům umožňuje ztišit hovory z neznámých čísel a zároveň je zobrazovat v seznamu hovorů i oznamovacím centru. WhatsApp  tímto očividně cílí na potenciální zamezení nevyžádaných hovorů.

V současnosti je jedním z problémů ovlivňujících komunity WhatsApp skutečnost, že vás může kontaktovat kdokoli, kdo je součástí komunity, díky viditelnosti telefonního čísla tvůrce. To poskytuje velký prostor k bujení problému s nevyžádanými hovory. Jako řešení se nabízí vyvíjená funkce umožňující si vybrat, zda chcete hovory z neznámých čísel umlčet. Přepínač bude podle všeho umístěn v nastavení aplikace. Tato novinka by měla pomoci uživatelům výrazně snížit množství nevyžádaných hovorů. Ty se posledních letech stávají rostoucím fenoménem a aplikace typu WhatsApp bohužel nejsou výjimkou.

Nevyžádané hovory mohou být obtěžující, ovšem někdy i nebezpečné. Taktika a praktiky podvodníků jsou stále propracovanější. Často volají uživatelům, s cílem ukrást osobní údaje, klamem donutit uživatele, aby jim poskytl citlivá data nebo dokonce přímo provedl platbu. Díky nové funkci ztišení hovorů, by mělo dojít k výraznému zlepšení v tomto ohledu, neboť se uživatelé mohou vyhnout přijímání hovorů z neznámých zdrojů. Snad se vylepšení dočkáme brzy nejen na Androidu, ale také iOS.

Dnes nejčtenější

.