Zavřít reklamu

Chod webového prohlížeče Google Chrome na Macu se někdy může nepříjemně zpomalit. Na vině může být celá řada různých faktorů. Naštěstí existuje také hrstka tipů, s jejichž pomocí můžete nejen zrychlit Chrome, ale také snížit míru jeho spotřeby. Dva tyto nástroje nyní začíná uživatelům poskytovat samotná společnost Google.

Společnost Google tento týden oznámila, že pouští do světa hned dvě nové funkce. Nesou názvy Chrome Memory Saver a Chrome Energy Saver, a jsou k dispozici pro majitele počítačů s operačními systémy Windows, macOS, a linuxovými distribucemi. Obě funkce by měly být k dispozici automaticky ve výchozím nastavení, zkontrolovat je můžete tak, že v pravém horním rohu okna prohlížeče kliknete na ikonku tří teček -> Nastavení -> Výkon. Zde se ujistěte, že jsou aktivované položky VýkonNapájení.

Chrome Memory Saver

Funkce Chrome Memory Saver automaticky uvolňuje paměť z neaktivních karet, aby ostatní stránky a aplikace v počítači měly více prostředků. Neaktivní stránky zůstanou viditelné v pásu karet a při přechodu na ně se okamžitě znovu načtou. V adresním řádku bude Chrome prostředictvím ikonky se symbolem tachometru indikovat, že karta byla „zmrazena“ a je opět aktivní. V průběhu neaktivity dané karty dokáže Chrome Memory Saver uvolnit potřebné MB paměti pro další úkoly. V nastavení Chromu můžete přidat weby, které chcete ponechat vždy aktivní. Google uvádí, že s pomocí Chrome Memory Saver můžete ušetřit až 30 % paměti.

Chrome Vykon pridat weby

Chrome Energy Saver

Druhou funkcí, která vám může výrazně pomoci, je Chrome Energy Saver. Ta šetří energii baterie vašeho počítače omezením aktivit na pozadí a vizuálních efektů. Mezi tyto efekty patří například animace a plynulé rolování, stejně jako snížená frekvence snímků videa. Kromě možnosti zapnout/vypnout jsou k dispozici ještě další možnosti přizpůsobení: zapnout Chrome Energy Saver pouze tehdy, když je baterie na 20 % nebo méně, nebo v případě, kdy je váš MacBook odpojený od zdroje napájení.

Dnes nejčtenější

.