Zavřít reklamu

Netflix se sice již netěší tak velké popularitě jako tomu bylo dřív, nicméně stále je sledován stovkami milionů diváků a to jak přes televize, tak přes mobilní zařízení, zejména pak smartphony. Háček je však v tom, že pokud nekoukáte zrovna přes WiFi a zároveň nemáte neomezený datový balíček, relativně rychle vám může Netflix data vyčerpat. Existují však tři jednoduché triky, jak data šetřit a nebát se tedy toho, že vám kvůli nízkému FUPu brzy dojdou.

1. Stahujte filmy a seriály do vašeho zařízení

Jestliže hodláte někam cestovat, není nic jednoduššího, než si před cestou stáhnout film či pár epizod přes Wi-Fi do vašeho zařízení. Můžete je pak pohodlně sledovat v sekci „Stažené pořady“, i když budete zcela mimo civilizaci. V takovém případě můžete pak volit též kvalitu videa, což ovlivní místo vašeho úložiště.

2. Úspora dat

V mobilní aplikaci klikněte na svůj profilový obrázek a následně na kolonku Nastavení aplikace. Hned nahoře uvidíte sekci „Využití mobilních dat„. Jakmile kliknete na úsporu, bude přehrávání šetrnější.

3. Nastavení ve webové aplikaci

Toto je zřejmě nejefektivnější způsob, jak zařídit úsporu dat na Netflixu. V tomto případě je třeba zamířit do webové aplikace. Opět klikněte na svůj profilový obrázek a vyberte sekci „Účet“. Běžte níž a z profilů klikněte na ten svůj. Rozbalí se vám řada nastavení, z nichž jedno nese název „Nastavení přehrávání“. Zde můžete navolit, kolik dat má Netflix „žrát“. Kromě automatického výběru zde narazíte na:

  • Nízké – základní kvalita videa a audia – až 0,3 GB za hodinu
  • Střední – standardní kvalita vide a audia – až 0,7 GB za hodinu
  • Vysoké – nejvyšší kvalita videa a audia – u HD až 3 GB za hodinu, u UHD až 7 GB za hodinu

Dnes nejčtenější

.