Zavřít reklamu

Nativní aplikace Kontakty je nedílnou součástí každého iPhonu. Jak všichni z vás jistě ví, tak v rámci této aplikace shromažďujeme vizitky lidí, se kterými jsme nějakým způsobem kontaktu. Tyto vizitky už dávno neukládají pouze jméno a telefonní číslo dotyčného, ale o mnoho více různých informací – třeba e-mail, adresu, název firmy, přezdívky, narozeniny a mnoho dalších. Aplikace Kontakty byla po dobu mnohých let neměnná, což byla rozhodně škoda, jelikož Applu svým způsobem ujížděl vlak. Nakonec se ale kalifornský gigant probudil a v iOS 16 přišel v aplikaci Kontakty s nespočtem skvělých novinek, kterým se na našem magazínu postupně věnujeme.

Jak na iPhone nastavit kontakt jako vlastní vizitku

V případě, že na vašem iPhonu otevřete aplikaci Kontakty, tak se hned nahoře zobrazí vaše vizitka. Ta je velmi důležitá a měli byste ji postupem času aktualizovat, jelikož právě z ní se čerpají data například do různých objednávkových formulářů pro automatické vyplnění jména, telefonního čísla, e-mailové adresy, klasické adresy apod. V případě, že se tedy například přestěhujete, tak je důležité to vizitce sdělit, aby o tom věděla a vyplňovala správné údaje. A pokud vizitku ještě nastavenou nemáte, ale máte již vytvořený kontakt s vlastními informacemi, tak jej lze jednoduše na vizitku „přetavit“. Stačí postupovat následovně:

  • Prvně se na vašem iPhonu přesuňte do nativní aplikace Kontakty.
    • Případně můžete otevřít aplikaci Telefon a dole se do sekce Kontakty přesunout.
  • Následně si najděte v seznamu kontaktů ten kontakt, který chcete nastavit jako vlastní viziku.
  • Poté na tomto kontaktu podržte prst, až se vám zobrazí menu s možnostmi.
  • V tomto menu už pak jenom stačí klepnout na Nastavit jako moji vizitku.
  • Nakonec akci potvrďte klepnutím na Nastavit jako moji vizitku v dialogovém okně.

Výše uvedeným způsobem je tedy možné na vašem iPhonu nastavit libovolný kontakt jako vaší vizitku. Po potvrzení tohoto kroku dojde k okamžité aplikaci, takže jakmile se přesunete třeba na nějaký e-shop a začnete vyplňovat objednávkový formulář, tak už si jej můžete nechat automaticky vyplnit aktualizovanými údaji. Následně už jen stačí vizitku postupně udržovat tak, že na ni nahoře v aplikaci Kontakty klepnete.

Dnes nejčtenější

.