Zavřít reklamu

Téměř jsem se ani nestačil rozkoukat a už je to za mnou; uteklo to opravdu neskutečně rychle. Pokusím se vám ve zkratce popsat co se poslední 2 dny událo, a celkově jaký na mě WWDC udělalo dojem. Čtvrtek: Ráno jsem klasicky začal jejich kontinentální snídaní s kávou. Co se týče sessions, opět, je to ‘confidental’, ale kdybych měl jenom trochu navnadit, tak bych řekl asi následující: Apple mapy se dočkaly celkem příjemných vylepšení (detailnější i při menším “zoomu”, možnost rotovat okolo zeměkoule, nové API pro vyhledávání ‘venues’ a navigování z bodu A do bodu B..), také co se týče scroll views – díky novým UIKit

Dynamics s nimi půjdou dělat celkem psí kusy, bude záležet na vývojářích aby to použili jenom decentně (a nebo vůbec, to bude podle mého názoru kolikrát nejlepší varianta). Také co se týče animací mezi jednotlivými “stránkami” v aplikaci – jsou pro to nové API, které umožní dělat celkem zajímavé věci. Přes oběd jsem zašel na ‘lunch talk’ Jasona Kingsleyho, CEO a Creative Director firmy Rebellion, která stojí za takovými herními hity jako jsou např. Aliens vs. Predator nebo Star Wars Battlefront. Bylo to opravdu zajímavé, ten člověk je kromě technologií nadšený do takových těch koňských zápasů (kdy 2 rytíři běží proti sobě a v té rychlosti o sebe lámou takovou dřevěnou tyč, nevím jak se přesně jmenuje).

Přes celý den jsem se mezi přednáškami bavil s jedním mým známým, člověkem z Austrálie, co jsme spolu byly na tour do Silicon Valley. On už je 2 roky po vysoké a užívá si ten ‘focus’ na programování, a ty výsledky co to přináší. Já jsem si mu mimo jiné postěžoval jak mě ta škola nenaplňuje, a jak se nemůžu dočkat až na tom budu jako on.

The Bash
Večer jsem zašel na Bash, akci pořádanou přímo pro účastníky WWDC, kde vystoupila kapela Vampire Weekend (některý jejich songy jsme mohli slyšet přímo mezi přednáškami na WWDC). Bylo to super, potkal jsem se tam s Eduardem (Mexičan co pořádal tu tour do Silicon Valley, na které jsem byl). Také jsem se pobavil se člověkem z takové ‘menší’ firmy zaměřené na hry (Zynga), ukázal jsem mu mojí aplikaci a probrali jsme možný internship pro mě u nich, přímo jako iOS vývojář. Také jsem prohodil pár slov (a vizitky) s mobilním vývojářem Ebates (ebates.com).

Pátek
Tento den byl trochu kratší, protože přednášky končili už v 11:30. První věc, co jsem udělal hned po snídani bylo, že jsem zašel do labu s Core Data. Zeptal jsem se jich na jednu věc, kterou jsem řešil opravdu hrozně dlouho a povedlo se mi jí zprovoznit pouze na iOS 5. Bohužel (nebo naštěstí, záleží na úhlu pohledu) přiznali že to je bug u nich. Jsme domluvení že pošlu bug report a ten člověk co jsem to s ním probíral (a co ten framework přímo vyvíjí) se na to podívá a snad i opraví. V poledne bylo celé WWDC zakončené talkem “Bill Nye The Science Guy”. Nikdy jsem o něm předtím neslyšel, ale podle reakcí lidí v sále je v Americe asi hodně populární. Z toho co jsem pochopil, má svojí show, která je vtipná, ale zároveň poučná co se týče vědy (on sám je vědec). Vyprávěl o historii jeho rodiny a jeho show, která tento rok slaví celých 20 let existence. Jeho zpráva která provázela celý ten talk pro nás, vývojáře, byla “Go change the world!”, což bylo opravdu hezky motivační, a myslím že se to skvěle hodilo právě na závěr celé této konference.

LsA_WWDC

Závěr a shrnutí
Jsem strašně rád, že jsem měl tu možnost se této konference účastnit. Snil jsem o tom už několik let, a tento rok to konečně vyšlo. Potkal jsem spoustu zajímavých lidí, konečně jsem se pobavil v angličtině (i když někdy to trochu skřípalo, ale na to že tu jsem poprvé si myslím že docela ok), naučil jsem se spoustu nových věcí. Moje názory a celkový pohled se díky této zkušenosti trochu posunuly a změnily, utvrzuje mě to v tom jít dál a zkusit do toho dát maximum. Nevím kolik studentů se té soutěže účastnilo, a jestli jsem prošel výběrem pouze “o fous” nebo “s přehledem”, ale na to už se historie neptá. Doufám že příští rok se sem podívám znova, a že se konečně pohnu z toho pomyslného místa a všechno se tak nějak dostane do pohybu.

Co bych vzkázal čtenářům LsA
Ať už je to cokoliv co zvažujete udělat, nebo co byste si přáli, jděte do toho a dejte do toho maximum! Neodkládejte to, může se stát že se jednoho dne probudíte a už bude příliš pozdě, už nebudete mít možnosti co máte teď. Nikdo vám neslíbí že to vyjde, ale když to nezkusíte, ta šance je nulová. Následujte svojí intuici radši než ten hlas společnosti co říká “nedělej to, buď jako ostatní, najdi si dobrou práci, koukej večer na televizi, buď poslušný”, protože jediná vaše intuice ví, co opravdu chcete a co vás opravdu udělá šťastnými, a jedině vaše tvrdá práce může tyto sny postupem času přeměnit v realitu!

photo 4

Dnes nejčtenější

.