Zavřít reklamu

V poslední době se do dražeb dostávají nejrůznější věci spojené s otcem jablečné společnosti Steva Jobse, přičemž posledním vydraženým předmětem je jeho vizitka. Na ní je Steve Jobs veden jako předseda představensta společnosti Apple Computer a design doplňuje dnes již staré rainbow logo. Přestože na vizitce není nic extra, není dokonce ani podepsaná a pouze informuje o jménu a adrese, byla vydražena za skoro až neuvěřitelných 140 tisíc korun. To je jen pro zajímavost cena, kterou zaplatíte za základní model iMacu Pro.

Celou dražbu zaštítila bostonská aukční síň RR Auction a očekávaná finální suma činila pouhých 11 500 korun, což tvoří oproti výsledku extrémní rozdíl. Během stejné aukce byla taktéž vydražena kopie časopisu MacWorld z února 1984, která byla ručně podepsána samotných Jobsem. Tomuto vydání byla prorokována finální částka okolo 230 tisíc korun, avšak výsledná cena se dokázala vyšplhat až na neuvěřitelných 1,1 milionu korun.

Prohlédněte si nedávno dražené předměty v galerii:

Steve Jobs podepsal magazín při legendárním otevření ikonické pobočky jablečné společnosti v New Yorku, na všem dobře známé ulici Fifth Avenue. Nejedná se však o pouhý podpis, jelikož je doplňen věnováním. Na obálce časopisu tedy nalezneme „To Matt, Steve Jobs“.

V nedávné době jste se na našem webu mohli dočíst o dražbě ručně psaného dokumentu samotným Jobsem, který přespříliš velký úspěch nesklidil a výsledná cena se dokonce nedostala ani na předem odhadovanou částku. Jak však ukázala nová dražba, předešlý nezdar byl spíše nešťastnou náhodou. Zájem o věci spojené s otcem jablečné společnosti totiž v žádném případě neopadá.

vizitka-steva-jobse

Dnes nejčtenější

.