Zavřít reklamu

Apple Watch zřejmě pomohly zachránit další lidský život. Jablečné příslušenství přišlo vhod sedmnáctiletému mladíkovi v Indii, který si hodinkami přivolal pomoc poté, co spadl z více než 40 metrů. Pádem si zlámal oba kotníky a díky tomu, že měl u sebe Apple Watch (Cellular), se mu povedlo zavolat přátelům a rodině, což mu pravděpodobně zachránilo život.

Hoch šel se dvěma přáteli na procházku za deštivého dne. Na chvíli se odpojil od skupiny a jak byl povrch vlivem deště kluzký, zřítil se z více než 40 metrů. Po pádu si uvědomil, že u sebe nemá iPhone, neboť jej měl u sebe v batohu jeho kamarád. Poté ale zjistil, že jeho Apple Watch Series 7 se nerozbily a jsou připojeny k mobilní síti. Zkontaktoval tedy přátele a rodinu. Za dvě hodiny jej nalezla záchranná služba. Dle jeho slov jde o nebezpečný terén a nějaké zranění se mu zde stalo již posedmé. Tohle bylo samozřejmě nejhorší. Podstoupil dlouhou rehabilitaci a jelikož nemohl svou hmotnost přesunout na nohy, musel být chvíli upoután na invalidní vozík. O svůj příběh se rozhodl napsat samotnému Timu Cookovi, který mu odpověděl následovně:

„Jsem moc rád, že jsi na cestě k uzdravení. Zní to jako strašná nehoda. Děkujeme, že jste se s námi podělili o svůj příběh. Přeji úplné a brzké uzdravení.

S pozdravem

Tim“

Dnes nejčtenější

.