Zavřít reklamu

Jednou z hlavních nevýhod bezdrátových sluchátek je fakt, že trpí na vyšší latenci, který se ve výsledku projevuje určitým zpožděním mezi „přehráním“ zvuku v zařízení a jeho reálným přehráním ve sluchátkách. Kvůli tomu se tak můžete u sluchátek s horší latencí setkat například se zpožďováním zvuku za videm, hrou a tak podobně, což výsledný zážitek celkově kazí. U AirPods Pro 2 však nic takového nehrozí. 

Softwarový vývojář a hudebník v jedné osobě Stephen Colye se na latenci AirPods Pro 2 zaměřil ve svém nedávném testu, kterému v minulosti podrobil i všechny dřívější AirPods. Výsledek, který se mu podařilo zjistit, byl pak vskutku fenomenální, jelikož si AirPods Pro 2 polepšila oproti všem dosud vydaným AirPods a to dost razantně. Zatímco latence AirPods 1 byla 296 ms, latence AirPods Pro 2 je pouhých 128 ms. Pokud vás pak zajímá latence AirPods Pro 1, ta dosahuje 167 ms, takže si nová generace těchto sluchátek polepšila o dobrých 41 ms. De facto jediným vysvětlením tohoto skoku je nasazení čipu H2, u kterého se Apple právě nižší latencí chlubí, byť doposud přesná čísla nepřinesl. 

Pokud vás tedy v minulosti právě zpoždění zvuku za obsahem u AirPods štvalo a třeba i odrazovalo od jejich používání, mohou být právě AirPods Pro 2. generace velmi dobrým východiskem z této situace. A kdo ví, třeba se v dohledné době Apple v tomto směru ještě výrazně překoná. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.