Zavřít reklamu

Elon Musk má zřejmě s Twitterem a vším s ním spjatým opravdu velké plány. Vyplývá to alespoň z jeho nového požadavku na vývojáře Twitteru, po kterých chce nově to, aby se zaměřili na oživení mrtvé aplikace Vine, která sloužila ke sdílení několikasekundových videí. 

Twitter koupil Vine již v roce 2012 s tím, že se v té době jednalo o jakéhosi předchůdce TikToku. Jelikož se jí však příliš nevěnoval, mezi uživateli začala raketově ztrácet popularitu, až se Twitteru zcela přestala vyplácet, což vedlo až k jejímu ukončení v roce 2016. Před pár dny se však Musk na svém Twitteru zeptal, zda by si uživatelé přáli Vine oživit a jelikož se dvě třetiny shodly na tom, že ano, rozhodl se evidentně konat. Co přesně s Vine zamýšlí sice neoznámil, nicméně jednak vzhledem k obří popularitě TikToku a jednak k tomu, jakým směrem se Vine původně ubíral se dá očekávat, že se z platformy pokusí vytvořit  právě konkurenta pro TikTok. 

vine-fb

Jelikož je Vine již šestým rokem vypnutý, je logicky absolutně nepřizpůsobený dnešním standardům a podle zákulisních informací přímo z Twitteru již počítají tamní vývojáři s tím, že je s platformou čeká skutečně enormní množství práce, než se jí podaří vzkřísit. To vše přitom s relativně nejistým výsledkem, jelikož je možné, že Vine uživatele nezaujme a nakonec skončí na propadlišti dějin stejně jako tomu bylo v případě její první verze. Je nicméně velmi zajímavé vidět, jak moc dá Musk na své sledující na Twitteru. 

Dnes nejčtenější

.