Zavřít reklamu

Produkty od Applu jsou mezi uživateli velmi oblíbené mimo jiné pro svůj minimalistický design, na kterém pracuje široký tým těch nejlepších světových designérů. Vedoucí tohoto týmu však nyní nečekaně končí. Děje se tak pouhé tři roky poté, co stejný post opustila jablečná legenda a blízký přítel Steva Jobse a Tima Cooka, Jony Ive. 

Na Iveho místo nastoupila v roce 2019 Evans Hankey, jejíž rukopis právě nynější Apple produkty částečně mají (byť se na jejich designování má i nadále podílet Jony Ive). Právě Hankey však znenadání v Applu končí, což již stihl kalifornský gigant i potvrdit skrze tiskové prohlášení, ve kterém své desigérské špičce děkuje za její práci. Samotná Hankey se pak nechala slyšet, že ve společnosti ještě nějakou chvíli zůstane – pravděpodobně pak do doby, než se podaří její místo předat kompetentní osobě. Tu však Apple prozatím neoznámil a je otázkou, zda již má v tomto směru jasno. Kdyby totiž měl, velmi pravděpodobně by oznámení učinil současně s rozloučením se s Evans.

evans-hankey-leaves-apple.jpg

Proč se Evans rozhodla Apple opustit je velkou záhadou, byť v minulosti na veřejnost hned několikrát prosáklo, že designérské týmy nejsou pod šéfem Applu Timem Cookem příliš spokojené. Ten totiž údajně nemá problém design produktů upozadit nad funkčností a dokonce prý o některých designových věcech nechával rozhodovat manažery z jiných odvětví společnosti. Je proto možné, že Evans už zkrátka “jen” došla trpělivost a odchází právě kvůli Cookovi. Zda tomu tak je či nikoliv se ale prakticky se 100% jistotou nikdy nedozvíme. 

Dnes nejčtenější

.