Zavřít reklamu

V případě, že máte na iPhonu probíhající hovor a chcete ho ukončit, tak můžete využít hned několik postupů. Většina uživatelů klasicky vezme od ucha telefon před sebe a klepne na červené tlačítko pro zavěšení na displeji. Kromě toho však můžete probíhající hovor ukončit také stisknutím bočního tlačítka, které lze mimo jiné využít také ke ztišení příchozího hovoru, popřípadě pro jeho úplné odmítnutí. V novém iOS 16 pak ještě přibyla další možnost pro ukončení hovoru, kdy můžete využít Siri – stačí, abyste jednoduše řekli při probíhajícím hovoru frázi Hey Siri, hang up.

Jak na iPhone zabránit ukončení hovoru bočním tlačítkem

Výše jsem zmínil, že probíhající hovor mohou jablíčkáři ukončit také stisknutím bočního tlačítka. Zatímco někteří uživatelé tohle mohou brát jako skvělou funkci, jelikož mohou hovor ukončit ihned, bez nutnosti klepnutí na displej, tak jiní uživatelé mohou mít přesně opačný názor, jelikož se jim například už několikrát stalo, že při hovoru boční tlačítko stisknuli a omylem ho tak prostě ukončili. Dobrou zprávou však je, že si uživatelé konečně mohou nastavit, zdali má boční tlačítko hovory ukončovat, anebo nikoliv. Pro zabránění ukončení hovoru bočním tlačítkem tak postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte níže, kde najděte a otevřete sekci Zpřístupnění.
  • Tady pak lokalizujte kategorii s názvem Mobilita a motorika.
  • V rámci této kategorie následně otevřete první kolonku Dotyk.
  • Zde nakonec sjeďte o kus níže, kde aktivujte Zabránit ukončení hovoru zamknutím.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 16 zabránit ukončení hovoru bočním tlačítkem. To znamená, že pokud funkci aktivujete, tak už se nemusíte bát toho, že byste probíhajícím hovor omylem ukončili stisknutím bočního tlačítka. Hovor tak budete schopni ukončit pouze klasickým způsobem, tedy klepnutím na tlačítko zavěšení na displeji, popřípadě přes Siri, pokud tuto funkci máte aktivní.

Dnes nejčtenější

.