Zavřít reklamu

Jak na iPhone šetřit mobilní data je postup, který především v Česku může zajímat mnoho uživatelů jablečných telefonů. A není se čemu divit, jelikož ceny tarifů s mobilními daty jsou u nás v porovnání se sousedícími zeměmi opravdu vysoké. Pokud byste tedy chtěli získat dobrý tarif s mobilními daty, tak buď musíte mít štěstí na levnější pracovní tarif, anebo si jednoduše budete muset pořádně připlatit. Ne každý ale takovou možnost má a musí tak svá data jednoduše šetřit. Dobrou zprávou je, že i na tyto uživatele Apple myslel.

Jak na iPhone aktivovat spořič mobilních dat

Součástí operačního systému iOS je totiž funkce, díky které je možné mobilní data šetřit. Tato funkce jednoduše počítá s tím, že máte k dispozici malý objem mobilních dat a přizpůsobí tomu chování systému. To znamená, že se při využívání mobilních dat například deaktivují automatické aktualizace a úlohy na pozadí, jako je například synchronizace fotek a dalších dat. Aktivace této funkce je jednoduchá, stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak zde rozklikněte sekci s názvem Mobilní data.
  • Následně v horní části obrazovky otevřete kolonku Volby dat.
  • Tady už jen stačí, abyste přepínačem zapnuli Režim malého objemu dat.

Pomocí výše uvedeného postupu lze tedy na iPhonu aktivovat jakýsi spořič mobilních dat. Skvělé na této funkci je, že opravdu na pozadí zakáže nebo vypne veškeré funkce, které mohou způsobovat vysokou spotřebu mobilních dat. To v překladu znamená, že tyto funkce nemusíte zbytečně složitě, jednu po druhé, vypínat ručně. A pokud si pořídíte lepší tarif, popřípadě pokud už data nebudete muset šetřit, tak je možné spořič jednoduše deaktivovat s tím, že nezapomenete na aktivaci některé z ostatních funkcí.

Dnes nejčtenější

.