Zavřít reklamu

Vazby Applu se San Diegem se opět prohlubují. Poté, co zde v minulosti otevřel své maloobchodní pobočky zde totiž nyní koupil obrovský 67akrový kampus, který v minulosti vybudovalo a používalo HP. Důvod je pak dle dostupných informací víceméně jen jeden – ideální místo pro vývoj jeho prvního 5G modemu. 

Kampus měl Apple koupit konkrétně v oblasti Rancho Bernardo, které leží zhruba 20 mil od centrály Qualcommu v San Diegu. Právě z této společnosti se přitom Applu dlouhodobě daří přebírat modemové experty pro vývoj vlastního řešení, takže koupě kampusu nedaleko kanceláří Qualcommu je solidním příslibem pro to, že odtud ještě nějaké ty tváře přetáhne. Ty totiž budou díky tomu ve výsledku moci pracovat takřka na stejném místě, což je pro ně výhodné z hlediska dojíždění a tak podobně. 

Co se týče ceny kampusu, tu Apple sice neprozradil, avšak podle dostupných informací měl kampus vyjít na zhruba 445 milionů dolarů, což vzhledem k jeho rozloze není úplně málo. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, že jej v minulosti využívalo HP, dá se v něm očekávat určité technologické zázemí, což je pro Apple jistojistě pozitivní. Novým kampusem se mu navíc otevírají dveře k zaměstnání spousty nových lidí – konkrétně se hovoří až o 5000 nových tvářích do roku 2026. 

Dnes nejčtenější

.