Zavřít reklamu

Včera jsme vás informovali o problémech s daňovými pobídkami, které provázejí rozšíření kampusu Applu v Austinu, jenž má na starosti především zákaznickou podporu. Pobídky pro Apple schvalovalo společně město Austin, stát Texas a okres Travis County, který způsoboval problémy a obstrukce jelikož smlouva podle něj příliš zvýhodňuje kalifornského giganta. Jak se zdá, problémy byly vyřešeny a administrativa Travis County smlouvu s Applem posvětila ovšem s několika podmínkami, které se týkají platů zaměstnaných v kampusu.

Okres po Applu požaduje aby průměrný plat pro spodních 10% zaměstnaných Applu činil $35 000 ročně a pro najaté pracovníky má minimální mzda činit $11 za hodinu. Zároveň byla mírně pozměněna i výše grantu, který okres poskytne-z původních $8,6 milionů dostane Apple na pobídkách “jen” $5,4 milionu. Je docela možné, že dohoda byla schválena pod tlakem, jelikož se začaly objevovat zprávy o tom, že by jablečný gigant mohl přesunout svou činnost z Austinu do arizonského Phoenixu, nicméně analytik najatý Travis County tvrdí, že Apple pro okres vygeneruje $15 milionu během patnáctileté platnosti schválené smlouvy, což je pravděpodobně důvod proč byla smlouva schválena.

Nový kampus by měl být dokončen do roku 2025 a pro místní obyvatelé vytvoří 3665 nových pracovních míst. Na základně různých smluv a dohod, které Apple uzavřel s lokálními administrativami musí být vybudován komplex o rozloze 800 000 stop čtverečných (74 322m2).

*Zdroj: Apple Insider

 

 

Dnes nejčtenější

.