Zavřít reklamu

Apple je kromě špičkové elektroniky bohužel pověstný i tím, že si nedělá příliš hlavu s patenty konkurence a nebojí se je čas od času ukrást pro své účely, za což bývá často soudně popotahován. Jeden takový kousek si dovolil třeba i s patenty ikonického výrobce audio produktů, společnosti Koss, která s ním kvůli tomu od roku 2020 válčila. Nyní však byla válka poměrně překvapivě ukončena. 

Agentuře Reuters se podařilo zjistit, že se Applu povedlo se společností Koss nakonec dohodnout na mimosoudním vyrovnání za zneužití jejích patentů, kterého se měl kalifornský gigant dle výrobce dopustit u AirPods a sluchátek Beats. O jaké patenty se přesně jednalo sice není v současnosti jasné, nicméně se měli zástupci Applu se společností Koss ještě před odcizením patentů sejít, aby jejich použití probrali. Schůzka sice žádné ovoce nepřinesla, Apple se však přesto rozhodl technologie patentované Kossem použít, což Koss vyprovokovalo k podání žaloby. 

V tuto chvíli je bohužel nejasné, jakou kompenzaci Apple Kossu nabídl, potažmo jak dlouho se společnosti na mimosoudním vyrovnání vlastně dohadovaly. Ani jedna totiž doposud nevydala žádné oficiální prohlášení a je poměrně pravděpodobné, že ani v budoucnu nevydají ve snaze nechat celou zápletku vyšumět do ztracena. Jelikož však v minulosti podobné přešlapy stály Apple desítky milionů dolarů, je pravděpodobné, že se i tentokrát bavíme o podobné částce. 

Dnes nejčtenější

.